2024-12-20
⭐️红油凉拌猪肚,首先嚟到嘅系呢一个小食我同朋友本身我非常钟意食猪肚,所以就拣咗呢一个凉拌猪肚,辣辣地非常开胃,而且份量都几多,餐厅用自家调制嘅辣酱,整体味道都非常高质!⭐️洛神花山楂苹果,绝对冇防腐剂同埋味精所以整体上都唔会好甜,啱晒我饮!食辣嘢点少得呢一啲养生嘅饮品。⭐️梅青柠乌龙茶,呢个都比较清淡,而且味道都几特别喺出边都未饮过呢一只味道!朋友都话几好.⭐️吉祥套餐养生白胡椒汤蕃薯粉配搭美国肥牛,油麦菜,莲藕片,牛丸! 佢都白胡椒汤底味道非常浓郁,冬天呢一个时间就系暖笠笠我哋都忍唔住饮咗几啖,真系唔错,而且唔会话好咸,加咗番薯粉,烟烟韧韧非常好食,味道同个汤头都非常match! 钟意食胡椒汤嘅朋友绝对不能够错过! 牛丸都几好食,充满牛肉嘅香味!⭐️另一个吉祥套餐生椰番茄汤配番薯粉加鹌孰蛋,滑牛肉,牛黄候,鸭血 ,豆腐串!餐厅嘢食份量真系非常多,六个𩠌呢一个价钱嚟讲真系唔算太贵,呢一区嘅价钱嚟讲,CP值算系非常高!佢牛肉非常好食,食得出系新鲜嘅牛肉,豆腐寸就吸收晒蕃茄汤底嘅精华,非常吸汁同埋好食,墨鱼丸亦都爽口弹牙系餐厅嘅招牌𩠌菜!都加咗鸭血,总共俾咗六件,份量都真系多同埋味道都唔错!餐厅位
⭐️吉祥套餐
⭐️另一个吉祥套餐
餐厅位置到非常方便,喺上环地铁站行过去都非常近我哋午饭时间去都有好多上班一族,非常多人,有机会会再返嚟试吓!
餐厅原来总共有四间分店!
📍红磡总店║红磡芜湖街83号Y83地下G04及G05A号舖
📍上环分店║上环文咸东街22-26号柏廷坊25楼