2022-12-20 102 浏览
今日做嘢经开油麻地附近, 终于嚟到呢间村爷爷朝圣啦,一嚟到见到排晒长龙,但系为咗饮到暖笠笠嘅龙虾汤同埋鸡汤,我同朋友都无惧寒风继续排队,排咗20分钟左右终于入到喇极上海鲜龙虾汤泡饭呢个餐做紧优惠,78蚊只限堂食包热饮, 如果要跟埋半只活龙虾就要168蚊, 见到隔离枱只龙虾都几大只几壮观,有啲后悔冇加到,不过虽然冇龙虾我碗海鲜泡饭都好多海鲜,有一只带子,四五只青口,两三个鱿鱼圈,仲有十几只蚬肉,蚬肉冇沙几鲜甜,跟埋个龙虾头不过冇乜虾膏,for打卡系唔错嘅,龙虾汤都好鲜甜好有龙虾味花胶螺片鸡煲68蚊 加15蚊转套餐配米线同油菜一碟鸡汤真系好清甜有鸡味,有好多块螺片,仲有半只鸡,鸡好嫩滑,鸡肉好容易就撕得到出嚟, 食完饱到上心口呀,呢个价真系抵到烂,天气咁冻食完暖笠笠,短期之内一定会再嚟encore呀#foodie #油麻地美食 #旺角美食 #打卡 #鸡煲 #龙虾汤 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger

极上海鲜龙虾汤泡饭

花胶螺片鸡煲68蚊 加15蚊转套餐配米线同油菜一碟