2024-12-22
今日去D2 PLACE行街, 所以都系D2既餐厅到揾食见到呢间好耐冇吃过既阿木就入左去, 同以前比水准都KEEP到好高质今次叫左既系麻辣牛肉牛筋面, 再加蚵仔酥呢个麻辣牛肉牛筋面最出色既就系三样野, 牛肉, 台式既牛肉系带点筋, 食落除左有牛肉既口感之外, 仲要系超弹Q既口感系入面, 加上佢少有系厚切既牛肉!! 超级弹牙同有口感, 同系台湾食到既其实更加好食!! 牛筋更加唔洗讲, 大力少少都差D夹唔到, 面质好岩我口味, 挂汤之余仲要好爽口!!蚵仔酥就系炸左既蚝, 薄薄既炸粉呢件系一件非常好既事, 食落蚝味好香口而且酥脆酥脆的, 味道同口感都同时满足到!!不得不饮一定系台式饮料, 我就叫左芝士岩盐奶盖, 味道岩岩好, 好夹味之集仲要唔会太重口味, 饮落都系舒服既!! 仲有配料可以加, 十分出色
今次叫左既系麻辣牛肉牛筋面, 再加蚵仔酥