估唔到长沙湾有一个星马菜~ 真系又睇得又食得!入到去环境都好舒服~卡位都坐得好松动~ 侍应真心劲好招呼~我地叫左以下食物火焰酱香椰子鸡窝(半只) 跟油饭 套餐 HK$168及 狮城芽菜走地鸡饭 (跟油饭,冬瓜鸡杂汤) HK$95饮品我地拣了热蜂蜜桔仔水 HK$9 及冻鲜柠檬薏米 HK$12先介绍一下火焰酱香椰子鸡窝(半只) 跟油饭 套餐这个超强大之又睇得又食得!!! 一上枱~ 侍应加了点酱香型的茅台酒在盖子上~即场点火~ 真系火焰酱香!!! 真系劲香劲想快D食~ 但系侍应话要等到漏斗完了~ 滚起就食得~ 先饮汤再食鸡~ 个汤底100%原汁原味椰青水~ 清甜到不得之了~ 而且侍应话一滴水都无加~ 真系好正~ 鸡的精华全都在汤中~ 真系好好味~ 鸡件都真系有足半只~ 但个人觉得鸡件有一点点鞋~ 就是有数件是这样~ 但味道我觉得都是不错~油饭就个人觉得有点干身~ 饭粒会为微硬身的,我觉得是可接受的~ 狮城芽菜走地鸡饭 (跟油饭,冬瓜鸡杂汤) 狮城芽菜走地鸡饭,呢个走地鸡好滑身~ 但原来这个鸡是没有去骨的~所以食到有一点点的碎骨~ 味道我觉得有点咸左dd~ 个汁的问题应该是~冬瓜鸡杂汤 呢个汤
估唔到长沙湾有一个星马菜~ 真系又睇得又食得!
入到去环境都好舒服~卡位都坐得好松动~ 侍应真心劲好招呼~
我地叫左以下食物
火焰酱香椰子鸡窝(半只) 跟油饭 套餐 HK$168
及 狮城芽菜走地鸡饭 (跟油饭,冬瓜鸡杂汤) HK$95
先介绍一下火焰酱香椰子鸡窝(半只) 跟油饭 套餐
即场点火~ 真系火焰酱香!!! 真系劲香劲想快D食~
火焰酱香椰子鸡窝(半只)跟油饭
但系侍应话要等到漏斗完了~ 滚起就食得~ 先饮汤再食鸡~
火焰酱香椰子鸡窝(半只)跟油饭
真系好正~ 鸡的精华全都在汤中~ 真系好好味~
火焰酱香椰子鸡窝(半只)跟油饭
但味道我觉得都是不错~
油饭
狮城芽菜走地鸡饭
 狮城芽菜走地鸡饭 (跟油饭,冬瓜鸡杂汤)
鸡杂冬瓜汤
冬瓜鸡杂汤 呢个汤好好饮,例汤黎讲~ 呢个算唔错~

热蜂蜜桔仔水 及 冻鲜柠檬薏米
热蜂蜜桔仔水
极推介!热蜂蜜桔仔水! 青柠仔加埋话梅~真系劲好饮啰痴线~
冻鲜柠檬薏米
冻鲜柠檬薏米 又系推介~ 呢间店的饮品的确出色~
下次想试下其他的主打菜~ 劲有兴趣想食佢海南鸡饭~ 同埋咖央多士呢~
2024-11-26
油饭
鸡杂冬瓜汤
热蜂蜜桔仔水
冻鲜柠檬薏米
  • 火焰酱香椰子鸡窝(半只)