2019-05-15 103 浏览
几间分店都就脚,所以不时都会食,质素有保证。今晚心思思想食上海小碟凉菜,一于夏面馆啦!自选凉菜五小碟 $115可以响八款上海凉菜中任拣五款,变成一个五色拼盘。一次过可以满足晒几个愿望,都系$115 咋,每次都会叫今次就拣左呢个组合 ;四喜烤夫 * 鸡丝粉皮 * 镇江水晶肉 * 凉伴海蜇 * 糖醋小排觉得摆盘几靓,师傅好有 heart ! 去其他上海餐厅,如果食呢碟,价钱应该要 double , 呢到好抵食。糖醋小排,都几多架,成个小碟都放满为止,没有手软。味道系甜甜酸酸,件件都真系有骨,而且多软骨位置,更有肉味,good ! 鸡丝粉皮,粉皮够滑,麻酱就特别香,带起左成个菜。而鸡丝就争D,冇乜鸡味。呢间的海蜇系深色,估计用左甜酱油调味,咸咸甜甜又爽口。配上青瓜,几开胃架。水晶肉,夹起唔会散,食落又唔会硬。啫哩同肉的比例啱啱好,点少少醋一齐食,无得弹。四喜烤夫,系传统的上海菜,东菇同烤夫都有各自的香气,好夹,味道偏甜。韭黄炒鳝丝 $90初初望到觉得细碟同少鳝,食食下先发现原来个底系劲多大大条又粗身的鳝丝。够镬气,好火候,用来送饭简直不得了。鳝控必食 干煸四季豆 $58第一次食,份量算多。原

自选凉菜五小碟 $115

今次就拣左呢个组合 ;

自选凉菜五小碟

觉得摆盘几靓,师傅好有 heart !
自选凉菜五小碟

糖醋小排,都几多架,成个小碟都放满为止,没有手软。
糖醋小排

韭黄炒鳝丝 $90

够镬气,好火候,用来送饭简直不得了。
鳝控必食

干煸四季豆 $58
第一次食,份量算多。原本谂住系少少辣的,可惜一D都唔辣,系甜甜地的味道。

白饭 $10
街坊价,够大碗,软硬适中。

最后来个大合照,埋单 $309, 抵到冇朋友。
糖醋小排