2022-07-22 3661 浏览
上次喺荔枝角食完The Salted Pig一直念念不忘佢个脆脆猪手~今次嚟试下佢嘅沙田分店!同荔枝角店一样,装修带点工业风,而且有好多猪仔摆设!佢嘅其中一面墙就由好多小猪公仔砌成🐖🐖远睇就系一头大猪,非常有心思👍猪门店除咗猪,其实都有其他嘢食,例如呢个Pan-seared whole seabass fillet🐟块鱼嘅皮烧得好香脆,鱼肉好紥实。个汁落咗好多蒜蓉,好香好浓。而我最钟意个蚬,唔会煮得过老,仲系好滑好多汁嘅~我最期待嘅烤猪手!今次烤得有点焦,但皮都系好脆,配埋富咸香嘅肉一齐食,真系好夹~🐽🐽🐽呢个Garlic-sauteed mixed greens亦系用咗好多蒜蓉炒🧄佢啲青豆非常嫩亦好爽脆,另外亦有抱子甘蓝,食落唔会苦。其实我一向都好喜欢吃mac & cheese,但感觉真系好邪恶!有人一齐share就最好啦😆睇下佢个拉丝几靓~芝士好多,唔系hea咁放一片喺面,而系食到每一粒通粉都黏满咗芝士!🧀🧀饮品方面,今次嚟试新嘢!因为推出咗期间限定嘅Somersby X Le Dessert系列特饮~我就拣咗Liquid sunshine,以香甜嘅apple cider做底,加咗
今次嚟试下佢嘅沙田分店!
同荔枝角店一样,装修带点工业风,而且有好多猪仔摆设!
佢嘅其中一面墙就由好多小猪公仔砌成🐖🐖
远睇就系一头大猪,非常有心思👍

块鱼嘅皮烧得好香脆,鱼肉好紥实。
个汁落咗好多蒜蓉,好香好浓。
而我最钟意个蚬,唔会煮得过老,仲系好滑好多汁嘅~

我最期待嘅烤猪手!
Crispy pork knuckle

佢啲青豆非常嫩亦好爽脆,另外亦有抱子甘蓝,食落唔会苦。
Garlic-sauteed mixed greens

有人一齐share就最好啦😆
Bacon mac & cheese

睇下佢个拉丝几靓~
Bacon mac & cheese

饮品方面,今次嚟试新嘢!
我就拣咗Liquid sunshine,以香甜嘅apple cider做底,加咗清新嘅薄荷叶同埋士多啤梨🍓
啱晒炎热嘅夏天!🌞🌞
另外趁happy hour有优惠,亦都点咗sangria红酒,原来佢除咗红白酒🍷
仲有粉红酒可以选添~
呢度嘅sangria当且好味,每次饮完都好想快啲再嚟饮🙈

Sangria

之前都无留意原来香港咁多间猪门店,下次再去试下其他分店先~
2022-07-20
等候时间
10 分钟 (堂食)
Crispy pork knuckle
Garlic-sauteed mixed greens