2021-06-17
点样食推介✨💛良心手工意粉💛💛大坑黄店💛Dough Kitchen地址:大坑布朗街21B号地下🍖Stewed Cloudy Bay Diamond Clams with White Wine $148 (8.5/10) 🌟好味道🌟每次黎dough kitchen都要食依碟钻石蚬!我第一次黎食𠮶时仲食到蟹仔,劲得意🤣今次黎食发现蚬嘅品种唔同左,问左店员先知原来转左马拉蚬😭,但佢menu又冇改到名🙈,今次d蚬重左泥味🙈🙈,不过都系好食嘅🙈🙈讲返个味道,白酒味颇浓,闻上去已经好香!佢仲落左大量蒜片同香草,d蚬索晒d汁食真系劲鲜味🤤 好推荐大家嗌黎试下🍖Parma Ham & Portobello Risotto with Truffle Cream Sauce $178 (7/10)成碟risotto调味微微偏酸,个面都淋左少少olive oil搞到碟野偏油🙈,同埋面头d parma ham同d黑松露味唔系好夹🙈,净系食d饭会好d🙈,overall其实都唔差嘅🍖Sea Urchin Pasta $208 (8/10)依碟海胆手工意粉简直就系dough kitchen必叫菜式🤣,面头d海胆单食
💛良心手工意粉💛
💛大坑黄店💛
Dough Kitchen
地址:大坑布朗街21B号地下
🍖Sea Urchin Pasta $208 (8/10)
依碟海胆手工意粉简直就系dough kitchen必叫菜式🤣,面头d海胆单食已经好正,再夹埋d意粉食仲正!佢个意粉本身已经系用海胆酱整,所以食落会变海胆^2🤣🤣,面质偏粗身又挂汁,咬落有口感,可惜食食下就会觉得好腻👻,最好就同人share黎食
🍖Yuzu Soda $48 (7.5/10)
冇咩特别,但柚子梳打特别解渴,但我未饮晒店员就收走左😭,好似好赶收工咁
回头指数: 🍧🍧🍧🍧(满分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指数: 🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️️(满分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
虽然我麻麻地佢地嘅main course,但我都系会为左碟蚬而回头返黎食!希望佢快d转返做钻石蚬喇🤤,同埋大家如果懒得bk可以大概2点几黎食🤣,咁就一定可以walk in食到dough kitchen👻