贵缘呢间米线舖当时喺红磡𠮶度已经非常之出名,而家搬咗嚟北角,人气一啲都冇减退到,而且佢哋升级咗佢哋嘅汤底,变咗无味精猪骨汤,所以今次特登嚟食一食😋😋😋同朋友叫咗2碗薯粉,两个都系唔同汤底,青花椒麻香味啱晒中意麻又唔辣嘅朋友,爽!青花椒麻浓汤独特嘅香麻味,配以红薯粉同猪软骨,汤底猪骨味浓郁。中小辣程度食落恰到好处,让人感受到青花椒嘅清新同麻辣嘅刺激。加搭咗冬菇皇同紫菜,最推介系佢哋嘅冬菇,够厚肉,入味又弹牙,必点!招牌酸辣汤我就点咗呢度招牌酸辣汤,酸辣程度适中,而且酸菜有炒过👍所以味道够香同埋酸味溶入咗去汤底里边,汤底酸辣过瘾,食落开胃。加配咗必点嘅螺旋藻、手打鱼腐和冬菇皇,螺旋藻份量好多,吸哂啲汤,正!。朋友介绍就嗌咗鱼腐,估唔到非常新鲜,大大粒,推介👍👍👍贵缘鸡丝火山呢样又系必点,都几抵食,除咗大量嘅鸡丝之外仲有大量嘅榨菜,所以非常香,搭配特制嘅辣椒粉酱,味道更香浓。

青花椒麻浓汤

招牌酸辣汤