2019-09-11
有朋友同我多次suggest呢间餐厅嘅滑蛋,话好好味!所以我今次同朋友特别黎潮下圣,果然无令我地失望餐厅主要有7款午餐,有推介嘅滑蛋,都有各款通粉。我地午餐时段黎到餐厅,外面都有5 6位人客等梗位,餐厅翻枱时间都叫快,所以我地都唔需要等太耐就可以有位坐。我叫左个午餐1,自家制叉烧日本滑蛋饭,落单到上菜唔洗5分钟,好快有野食。望落叉烧份量唔少,有满满嘅滑蛋铺满饭上,加上餐厅秘制酱汁,食落啖啖滑蛋,十分好食。朋友本身想试下姜汁猪膶鲜鸡汤通粉,但我地中午黎到餐厅话已经卖晒,有兴趣想试嘅真系要早啲黎!佢因为咁就叫咗个日本叉烧虾仁双拼滑蛋饭补翻数,同我个饭差不多,但多左几只虾仁,虾仁爽口新鲜,唯一美中不足系份量较少,只有3小只。讲到冰室,梗系要试一试佢个奶茶!奶茶茶味浓郁,但味道比较甜。唔钟意饮甜野嘅朋友,建议要餐厅少甜会更加好!
讲到冰室,梗系要试一试佢个奶茶!