2024-08-26
今日同老公一齐嚟到呢间西式餐厅食生日饭,好彩一早就book咗位,一到晚饭时间人潮就开始多咗。餐厅内部装修好靓有格调,仲好有氛围感添。佢哋嘅餐牌多到我哋眼花撩乱,最后我哋都拣咗以下呢几样,全部都冇令我哋失望,食到舐舐脷😋🥩 炭烧美国安格斯肉眼扒老公点嘅安格斯肉眼扒,一送上嚟就香气扑鼻!快扒好大块,外皮烧得焦香,切开肉质嫩红,睇落已经好吸引!忍唔住叫试一啖先,一入口牛肉喺嘴里直接化开,牛味同炭烧香味都好足!🤤🍝 黑松露卡邦尼长通粉通粉已经俾奶油酱汁完美包裹住,香气十足!黑松露浓郁嘅味道令呢道菜更加添风味,食落每一啖都咸香味爆棚😋 呢个建议上枱之后就即刻食,放凉之后会有啲腻,但系仲系好好食嘅~🐙 柠汁腌八爪鱼呢道小菜份量亦唔少,食起嚟酸酸甜甜,非常开胃~ 新鲜嘅八爪鱼肉质Q弹,用柠檬汁嚟提味真系好爽口👍🏼🍷 白酒 红酒我哋仲点咗两杯酒嚟饮,红酒果香味浓郁而且入口口感醇厚;白酒口感就比较轻盈,两杯我都好钟意🥰
🥩 炭烧美国安格斯肉眼扒
🍝 黑松露卡邦尼长通粉