2022-09-15
身为寿司爱好者 每个月都食3-4次寿司郎🤪 一直讲话写食评写到而家先写到出嚟🤣 食过嘅款式多到水蛇春咁长🙈因为堆积咗成半年😝所以以下份量绝对不是小妹一次过食晒架⚠️小妹唔系大胃王😛三文鱼寿司💖· 三文鱼 4/5新鲜肥美又唔腻 唔错😋· 三文鱼腩 2/5$12两件三文鱼腩真系好抵食 好肥美😈不过我就嫌佢太肥啦🤏🏿 唔啱我🤣· 炙烧芝士三文鱼 5/5小妹最爱🤤 三文鱼火炙之后鱼油bit晒出嚟 加埋芝士jeng ar😝♥️· 炙烧罗勒三文鱼 2.5/5个人觉得将罗勒酱加埋三文鱼好怪🎃 罗勒酱都系配意粉会match啲😅· 炙烧三文鱼田乐味噌 $12 5/5三文鱼腩好厚切 上面啲酱甜甜地 再火炙 成个口都系油脂香🫣好有满足感😋· 花之恋 5/5不过要睇𠮶日师傅心情🤣因为佢有时比好多酱😖有时三文鱼劲厚切劲大块🤩小妹每次都会嗌😝————————————————————————吞拿鱼♥️ *小妹一家都麻麻地吞拿鱼 所以好少食*· 极上大吞拿鱼腩 2/5之前新店开张 见佢12蚊咁抵就试下啦 可惜我唔钟意🥲的确系好有油脂感而且完全冇筯 但我嫌佢太油啦😢钟意拖罗嘅一定觉得好正🤣· 葱花吞拿鱼军舰 4/5反而呢个我
三文鱼寿司💖
· 花之恋 5/5
吞拿鱼♥️ *小妹一家都麻麻地吞拿鱼 所以好少食*
· 极上大吞拿鱼腩 2/5
· 葱花吞拿鱼军舰 4/5
反而呢个我觉得唔错几好食😚吞拿鱼蓉多到满泻😳妈子仲encore咗两次🤣
其他鱼🤍
· 油甘鱼 4/5
好fresh😋
· 忌廉芝士鳗鱼 4/5
鳗鱼厚切肥美 配埋忌廉芝士食到舔舔脷🤤
· 鳗鱼卷 3/5
块鳗鱼好薄😞 入面卷住芝士片同青瓜 普通 都系拣翻忌廉芝士鳗鱼啦😚
· 间八 4.5/5
呢个系7月限定款 食落似油甘鱼啲frd 入口即溶😳推荐👍🏿
· 红瞳赤鯥 2.5/5
呢个都系7月限定款 食落韧韧地冇乜鱼味🧐 27蚊件唔值🤰🏿
· 碳烤半熟鲣鱼 1/5
呢个都系7月限定款 真心伏咗🤯韧到咬唔开 冇乜鱼味 食完我都唔知我食紧乜😵💫
虾 蟹 贝类🧡
小妹钟意三文鱼多啲😛
· 炙烧罗勒鲜虾 2/5
同罗勒三文鱼一样 配搭有啲怪🫤
· 蟹柳沙律酱 4.5/5
睇落普普通通 点知食落又几惊喜🤪蟹柳同沙律酱出奇地match🤣
· 炸软壳蟹 3/5
呢个我就觉得一般啦 27蚊唔系咁抵🤓
· 特大帆立贝 5/5
呢个系9月限定款 大推🙌🏿🙌🏿 佢旧帆立贝真系超超超大🤩仲要好鲜甜🥰小妹忍唔住encore多件😝
· 酱烤帆立贝 4/5
帆立贝生食好食过烧 烧完冇咗冰冻同鲜甜嘅texture😗
天妇罗💛
·珍宝鱿鱼天妇罗 5/5
鱿鱼超大条😳不愧系珍宝 嚟嘅时候仲系热辣辣嘅 炸到脆卜卜😋入面好juicy🤤小妹第一次食就爱上咗佢🤣
· 蟹柳天妇罗 4/5
呢个就普通啲 蟹柳配沙律酱好食啲🤣
· 天妇罗小柱军舰 3/5
呢个系8月限定款 小柱份量几多 但整体食落去麻麻地 可以唔使试👌🏿
军舰🖤
· 𩽾𩾌鱼肝军舰 5/5
呢个系期间限定款嚟架 但我都唔知边个月🤣见佢时有时冇咁 但系好好食♥️见到有一定会嗌😚
· 鳕鱼白子军舰 4/5
呢个同𩽾𩾌鱼肝一样时有时冇 白子就会淡味啲 鱼肝浓味啲 小妹钟意鱼肝🤤
· 鳗鱼肝军舰 4/5
呢个系7月限定款 卖相麻麻 食落又几惊喜🫶🏿不过对比起𩽾𩾌鱼肝小妹就会拣𩽾𩾌鱼肝啦😝
·蟹膏军舰 1.5/5
啲蟹膏腥腥地🤢唔建议嗌
牛肉🤎
· 寿喜烧牛排 3.5/5
充满油脂感 12蚊两件抵啦!🫶🏿
· 松板和牛 3/5
呢个系6月限定款 食落唔韧嘅但冇乜牛味 个人认为佢唔deserve呢个价🥲
· 雪花和牛双味 3/5
呢个系8月限定款 普普通通 39蚊真系有啲贵 拣返寿喜烧牛啦😛大件夹抵食
· 白老牛 4/5
呢个系9月限定款 开头睇以为系生嘅 食落唔似 应该系用慢煮嘅方式整嘅 好淋 几惊喜 可以一试😚
小食🧡
· 黄金脆薯 4.5/5
有惊喜😍嚟嘅时候热辣辣 系辣嘴𠮶只 脆卜卜好正🤤点雪糕仲好食😝大推大推😋
· 蟹肉忌廉可乐饼 2/5
呢个系6月限定款 食唔出蟹肉味 加上件可乐饼好油😖仲要加忌廉 好漏🤢打咩🙅🏿♀️
· 炸水牛芝士 4.5/5
呢个系4月限定款 超长拉丝😳芝士控千祈唔好错过啦😚
甜品💗
· 牛奶味软雪糕 5/5
每次去寿司郎必嗌甜品♥️雪糕好滑好浓牛奶味🤤加埋抹茶粉仲正💚食晒成个都唔漏😛
· 卡达拉娜 3.5/5
唔错几好食👍🏿略嫌佢甜咗啲😝同人share都几好嘅
· 千层蛋糕 3/5
普通千层蛋糕水准 冇乜特别👌🏿
· 抹茶蕨饼芭菲 2/5
第一啖食嘅时候觉得雪糕同抹茶酱好match好好食 但红豆蓉好甜 旧蕨饼直头伏咗😵芭菲底部系cream同粟米片 失望😮💨
· 大人的焦糖慕丝挞 3/5
呢个系3月限定款 偏苦嘅甜品 加埋啲cream啱啱好 不过唔系个个都会啱口味🤪妈子就劲唔likey啦🤣
· 白桃味芭菲 4/5
呢个系6月限定款 好食过抹茶芭菲好多 白桃雪葩有惊喜😳如果佢下面果层唔系海绵蛋糕系牛奶雪糕嘅小妹一定like爆😛
· 芝士味卡达拉娜 3.5/5
呢个系9月限定款 都几浓芝士味😳不过都系𠮶句啦 甜咗啲🥴
♥️完满结束🔚
下次再试咩新嘢一定再出😝小妹就嚟钟意食寿司郎钟意到一个礼拜食一次(((劲夸张🤣