餐厅: 聚來車仔麵
资讯:

我比较少食车仔面,月初约咗个好钟意食车仔面嘅朋友食但最后食唔到,今餐补返数,哈哈!睇Openrice拣咗呢间喺深水埗嘅试吓。【招牌鲜煎饺子(韭菜饺/椰菜饺)】一心嚟买车仔面,但俾佢哋写住「招牌」嘅小食吸引到,一于叫埋嚟食吓!可以叫韭菜饺、椰菜饺各半,咁就可以每样都试啲。煎饺即叫即煎,上枱时热辣辣出晒烟,个皮一面煎到微焦好香口,面粉香味重面啲馅料仲好Juicy,韭菜或者椰菜两款都好食,点醋或者豆瓣酱食都好夹!【招牌鲜炸肉丸】又系即叫即炸!呢个比相像中特别,原本以为系就咁免治猪肉丸,不过原来入面仲有萝卜同豆腐,所以唔会食到好腻,又炸到脆卜卜好正!见呢道菜式咁特别就问下老板啦,原来系老板嘅家乡菜,真系唔系度度都食到。【自选车仔面】车仔面啲𩠌每款由9至13蚊不等,好多款都好想食,我又选择困难症喇,哈哈!最后我拣咗牛腩、猪红、萝卜、鱼片头,拣咗腩汁同粗面,辣度分大中小我拣咗少。汤底清甜饮落冇落味精,辣酱系放喺羹上边,捞晒落去都唔算太辣。我另外再加咗辣椒菜脯,好惹味!𩠌来讲比较出色系好入味嘅猪红同鲜甜嘅萝卜!朋友个碗我净系食咗鱼腐,大大旧索晒汤汁好食。碗面份量都好多,我哋食完都好饱好满足!我最推介

【招牌鲜煎饺子(韭菜饺/椰菜饺)】

【招牌鲜炸肉丸】

【自选车仔面】

我最推介系煎饺子同炸肉丸,估唔到嚟食车仔面有意外惊喜!另外,想赞吓呢道店员,啱啱见到有个行动唔方便嘅客人,佢好细心咁帮佢搬轮椅,又俾多张櫈俾借力上落,可能系成日帮衬嘅街坊(?)。
招牌鲜炸肉丸
2021-04-26