2022-10-03
🍣平时食开omakase一定系对住师傅坐吧枱食 如果一班人想静静地自己倾下计又想食到omakase级数既日本野可以去边呢?月山一定可以满足到你既愿望 除左omakase之外 月山仲推出左全新既日西会席料理menu 啱哂一班朋友/一家大细黎试下~新menu分为两种——Tasting Menu & Signature Menu 一班朋友梗系要叫哂两款menu都试下啦😎———💗Tasting Menu $1088❤️贝柱 •梅素面 • 日本番茄上枱个下已经觉得好吸睛 蓝色容器好靓 梅味素面偏酸非常开胃 经过腌渍既日本番茄好甜~❤️云丹海鲜刺身鞑靼将刺身他他砌成花环一样咁既型状 再淋上上带酒味嘅海胆汁 海胆汁味道非常浓郁 甜中带点惹味❤️吉列A5和牛和牛外脆内juicy 配芥末籽酱更惹味❤️慢煮北海道鲍鱼鲍鱼口感弹牙 食落亦都非常入味 配上啡黄色既鲍鱼肝酱食 味道更觉浓郁❤️金枪鱼山椒煮上枱好香 成个吞拿鱼煮得好软稔 惹味❤️特选海鲜丼超大份既海鲜丼 有齐唔同款既刺身 成个食哂真系超级饱😍❤️日本菓子:蜜瓜———💗Signature Menu $1488❤️甘酢水云莼菜 •海胆豆腐 • 鲭鱼棒寿司水云莼菜同鲭
———
❤️日本菓子:蜜瓜
———
💗Signature Menu $1488
❤️甘酢水云莼菜 •海胆豆腐 • 鲭鱼棒寿司
水云莼菜同鲭鱼寿司都系偏酸 非常开胃~
❤️北海道云丹金枪鱼腩杯
封面嘅海胆杯🫶🏻卖相好靓适合打咭 三文鱼籽X鱼蓉X海胆犹如铁三角组合 入口即化 好惹味~
❤️日本天然蚝 • 柚子水啫喱
生蚝配合柚子水啫喱一齐食都几有新鲜感 柚子味微微带酸可以取代左柠檬汁 口感上多左层滑溜溜既感觉 生蚝够哂大只 不错~
❤️龙虾天妇罗
口感外脆内弹牙 仲可以点汁食 惹味
❤️慢煮北海道鲍鱼
Same with tasting menu
❤️松叶蟹
摆盘几靓 整体份量都几多 蟹肉同蟹膏一齐食够哂鲜味🤩
❤️A5 和牛西冷 • 松露酱
小编最喜欢呢个(可能系蛋黄有加乘🤣)呢款烟熏过和牛 出场有个玻璃罩盖住 打开即刻有阵好香既烟熏味(小编特登整左个gif俾大家欣赏下🤣)牛肉油花好靓 点埋带甜既松露蛋黄酱好好味丫~
❤️龙虾汁稻庭鸟冬
龙虾汁乌冬 味道浓香惹味