2022-12-17
今年周年纪念拣咗食会席料理,《日山》嘅姊妹店《月山》,开业差唔多一年,衬仲容易订到位,先试为快,我哋食9道菜会席料理,所以无得坐日式舟屋,不过坐竹林区有落地大玻璃都好正。服务:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️环境:⭐️⭐️⭐️⭐️食物质素:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⚜️Signature $1,588⚜️=== === === === === ===🥢先付——甘酢水云莼菜、鲭鱼棒寿司、海胆豆腐⭐️⭐️⭐️⭐️醋味水云口感黏滑,酸度刚好,鲭鱼亦系少少酸,鱼肉软熟,海胆豆腐入口即溶,海胆超鲜甜。🥢向付——北海道云丹金枪腩杯⭐️⭐️⭐️⭐️云丹、三文鱼子、金枪腩蓉配搭完美,加少许白饭,令整体无咁腻,可惜金枪鱼有啲筋,幸好我陶醉响味浓鲜甜嘅云丹之中,好正!🥢酢物——日本天然蚝.柚子水啫喱⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️宫城县珠姬蚝肉质清爽,味道鲜甜浓郁,加少少紫苏花同柚子汁一齐食,味道更有层次。🥢扬物——龙虾天妇罗⭐️⭐️⭐️龙虾天妇罗几特别,肉质嫩滑弹牙,不过龙虾味唔算突出,要靠酱汁弥补。🥢蒸物——慢煮北海道鲍鱼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鲍鱼软腍味道浓郁,斋食已经好味,另蘸鲍鱼内脏酱汁亦非常吸引,鲍鱼size都几大只。🥢煮物——松叶蟹⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好多蟹肉,味道非常鲜甜,唔驶自己动手拆肉超
服务:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢酢物——日本天然蚝.柚子水啫喱⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢扬物——龙虾天妇罗⭐️⭐️⭐️
🥢蒸物——慢煮北海道鲍鱼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢煮物——松叶蟹⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
好多蟹肉,味道非常鲜甜,唔驶自己动手拆肉超爽,好味!
🥢烧物——A5 和牛西冷.松露酱⭐️⭐️⭐️⭐️
4星系比个酱嘅,松露酱+蛋王真系超滑超松露,反而A5西冷唔够油脂,又熟咗些少,失色咗少少。
🥢御食——龙虾汁稻庭乌冬⭐️⭐️⭐️
乌冬够弹牙,而龙虾汁稀咗啲啲同味唔够香浓,唔冻唔热感觉麻麻。
🥢甘味——柚子雪葩⭐️⭐️⭐️⭐️
柚子味浓,食到雪葩里面有粒粒柚子皮,好日本雪葩,如果可以食多球就好。
二人共消费:$3,494