2024-10-29
今日同朋友一齐食饭,见呢间好多人排队,价钱又合理,就试一试,排左唔算耐,大约十分钟已经有得入。服务员态度好好,我地入到黎已经介绍我地有咩好食,豆浆任饮我地叫左8只招牌生煎包生煎包外皮好脆,多汁,一咬到要小心啲汁喷出嚟,我哋一人四只,好好食麻酱鸡丝粉皮鸡丝多,粉皮份量足够两个人食,鸡丝有少少似手撕鸡,都算滑,而且仲有少少青瓜做盆菜炸猪扒捞面猪扒炸得好香,大份,价钱上嚟讲算系好抵,捞面应该用豉油加咗一啲酱汁,如果可以再多啲汁就正啲,不过都好食嘅小笼包又系好多汁,好软熟,职员话系即刻蒸,所以都等咗一阵猪肉汤丸呢个系一个比较创新嘅菜式,佢嘅外皮系类似汤圆嘅外皮,好似食紧汤圆咁,但系入面系猪肉,会配埋汤同埋少量嘅配菜,所以有少少似食汤圆,不过系咸嘅,但系又几夹价钱嚟讲算系好公道,我哋食咗五样嘢$300都唔使,而且职员态度好好,时不时都会帮我哋加添豆浆,同埋会惊我哋冷气太冻冻亲,有少少感觉似家庭式经营,好有人情味😊👍👍👍
我地叫左8只招牌生煎包
麻酱鸡丝粉皮
炸猪扒捞面
小笼包
又系好多汁,好软熟,职员话系即刻蒸,所以都等咗一阵
猪肉汤丸