行过饿饿地,见都算多人,谂住无死,即管试吓啦,入去坐低张枱同餐牌都已经唔太干净,心谂算啦面档系咁上下架啦,跟住嗌阿姐落单,叫咗3次先应,唔知听唔到定点,阿姐终于都同我落单,叫咗碗牛腩米,1罐可乐,好快碗粉就嚟到,食咗2啖,哗!顶呀!有硬嘢嘅,吐出嚟,顶你个肺钢丝刷嚟嘅,我叫阿姐过嚟望吓,佢即刻话换过碗,𠮶刻都已经唔想再食,好快就嚟咗第二碗,我先食啲牛腩先,唔香唔好味,极为一般,食一啖啲米粉,再撩一撩起啲米粉,顶!又系有钢丝刷,其实有无换过架?算喇,唔想再食,起身埋单走人,我叫阿姐望下,又系有钢丝刷,阿姐即刻叫老板娘唔好收碗粉嘅钱,净系收可乐好喇,老板娘无出声,一于少理照收我$42(即系收我碗粉嘅钱,请我饮可乐),我明嘅,做生意嘛,2碗牛腩粉成本都起码$30,所以我都无出声,找完钱走人,不过下次请都唔会嚟,唔系好味又唔干净!
2023-05-18