2025-01-23
成日见好人介绍呢间新加坡fusion菜,尤其佢个咖映多士卖相极邪恶,但亦都见人讲话好伏又贵又难食 但我真系好想试佢个多士🥹同朋友去聚餐,果然真系大失望 都几难食,可能因为我系嗌喇沙粉面挂,味道比较普通 但价钱比较进取,dinner叫咗四样嘢计埋加1埋单五旧水🤯set lunch可能平啲~可能叫小菜会出色啲?餐牌款式系多嘅 ,例如新加坡嘅名物麦皮虾、炒蟹、叁岜拉拉👓咖椰爆浆 $68喺依间餐厅嘅名物!三层多士夹住咖央酱、牛油、花生酱、朱古力酱,最后面头洒上美禄粉卖相都系极邪恶!食落去其实系好满足嘅因为每啖都系酱,但始终好多浓味嘅酱所以食落偏甜同漏,始终我都系钟意食返吐司工房𠮶种纯牛油加央酱多士😳👓老虎虾喇沙 $138喇沙汤底配上虎虾、粗米粉、鱼丸豆卜、熟蛋喇沙汤底有椰香味又唔算太辣,我觉得汤底系唔错嘅。基本嘅配料都有,纯粹系价钱贵少少。👓海鲜板面 $138板面指手工面配上高汤,加上碎肉、蔬菜、高鱼仔、温泉蛋呢个反而有啲惊喜,佢同喇沙系完全两款唔同嘅汤面,高汤好浓,而且配料非常丰富,有虾有肉有蛋都几满足,手工面有少少似刀削面波浪形,口感都烟靭👓咖啡排骨 $128味道系几特别嘅,因为有咖啡甘苦
👓咖椰爆浆 $68
👓老虎虾喇沙 $138
喇沙汤底配上虎虾、粗米粉、鱼丸豆卜、熟蛋
👓海鲜板面 $138
板面指手工面配上高汤,加上碎肉、蔬菜、高鱼仔、温泉蛋
👓咖啡排骨 $128
味道系几特别嘅,因为有咖啡甘苦味,真系偏苦涩不过接受到嘅,叫一个大家一齐share都几开心