2008-08-20
本想0系尖沙咀食西餐, 睇过食评之后决定订位, 点知要九点半先有位, 所以最终放弃, 谂住到时再周睇围吓食乜, 点知行匀成个尖沙咀同成个钟都揾唔到一间似样0既西餐厅, 有0既话, 我个friend又话食过麻麻地, 点知最后成九点几走去呢间餐厅搏吓有冇位. 成九点半, 间餐厅仲好full, 不过好彩仲有两个位.....餐厅唔系好大, 不过好整洁. 座位好密, 加上好嘈, 所以坐得唔系好舒服. 到点菜啦! Menu选择都算多, 有好多沙律, 啱哂on diet0既女仔. 最后拣0左鲈鱼沙律同芝士什菌鸡胸. 沙律份量唔算大, 配有橙肉酸酸0地几好味, 不过菜多少少就好啦! 另外芝士什菌鸡胸个份量就好震撼, 只碟好大, 薯蓉好多, 味道浓郁, 鸡胸唔"嚡", 不过有0的"溜", 扒什菜油多了一点点, 所以都食唔哂. 最后甜品拣0左Creme Brulee, 蛋好滑, 不过焦糖硬及㶶了一点点.总体来说都不错, 服务亦很好, 我会再来试试其他菜式, 如果有特式面包提供, 我谂会令呢餐生色不少.