2024-10-12
大闸蟹又开季莆田又推出,油煎、熟醉、清蒸3款不同味道、望著都好想试哂只系选择咗🤔、传统及熟醉2款味道🤭、佢用嘅系来自江苏大闸蟹养殖场水质清澈、湖中茂盛水草及丰盛鱼虾饲养、令到大闸蟹纯净健壮又肥美、莆田上秋天食最鲜甜蟹膏饱满!.清蒸大闸蟹 $138一只整只清蒸大闸蟹望见都几好🤔、原汁原味蟹肉结实啖啖口感鲜味、食到入口啖啖醇香鲜浓😚、每一口丰厚绵密蟹黄及脂膏满溢🤭、回味无穷食到停唔到口😋!.*堂食大闸蟹配埋姜茶一杯*.熟醉大闸蟹 $138一只呢一款熟醉大闸蟹色香味都有🤔、整只熟醉蟹食到入口散发香味、酒香四溢😚回味甘甜好惹味、啖啖口感绵密蟹黄香滑😋、蟹肉丰富鲜甜丝丝口感好正👍!.莆田荔枝肉 $98呢一碟系福建传统名菜之一🤔、卖相睇得吓🤤整件荔枝肉脆嫩爽、入口酸酸甜甜口感😋都好醒胃、再配埋荔枝肉清甜爽口、洋葱、青红椒、西芹,色泽五颜六色够哂吸引! .黄金荷叶包 $38呢一款荷叶包金黄香脆卖相够哂吸引、外皮沾满一粒粒白芝麻香喷喷😚、2件一碟荷叶包夹住肉丝条、洋葱配埋生菜、沾满浓浓酱香汁令到金黄荷叶包、外酥脆内腍嫩美味好好食😋!.包菜饭(例)$118呢一款系莆田人家常焖饭、整个瓦煲上枱即焖上枱热辣
清蒸大闸蟹 $138一只
*堂食大闸蟹配埋姜茶一杯*
熟醉大闸蟹 $138一只
莆田荔枝肉 $98
呢一碟系福建传统名菜之一🤔、
黄金荷叶包 $38
包菜饭(例)$118
呢一款系莆田人家常焖饭、整个瓦煲上枱即焖上枱热辣辣、够哂足料味道十足、配料有包菜、卤肉、虾米、香菇、蛏干和瑶柱够丰富😯、佢嘅饭粒粒口感软硬适中味道特别香口美味😋、整煲味道特别好有地道风味、我觉得真的唔错几好食🤭!
枇杷冻
呢一款枇杷冻系这个天气食吓唔错之选🤔、枇杷冻冰凉入口薄荷软滑、上面放咗整个枇杷啖啖口感香甜😋、下面枇杷熬汁成冻酸甜爽口润喉!
建莲雪自汤
呢一款建莲雪自汤够哂滋润😚、
饮到入口啖啖雪耳软绵、配埋建莲啖啖腍甜口感、甜度适中!