2023-10-13 26 浏览
今日收工唔知食咩好,经过附近发现有间新开既餐厅,专食石烧牛扒,装修睇落几舒服,好似唔错!✨酥皮餐汤酥皮薄脆,烘焙得金黄色,佢嘅质感酥脆,内里又松软。而餐汤方面,系creamy既蘑菇汤,味道唔算特别。不过将酥皮会浸落汤一齐食。当热汤流入酥皮内部,酥皮会渐渐软化,吸收汤汁同时保持住酥脆嘅质感。✨Prime西冷牛扒+Prime肉眼扒每日限量5份咋,好好彩我地食到!呢到石烧方式系烧热铁板,再将西冷扒放喺上面烧烤,令扒肉保持肉汁同嚼劲。西冷扒烧至刚刚好嘅火候,表面金黄,内里嘅肉质鲜嫩多汁,每一口都带嚟浓郁嘅牛肉香味。而肉眼扒嘅肉质更加嫩滑,有啲肥美嘅油花,令扒肉更加多汁。石头嘅高温仲可以带嚟一啲微微嘅焦糖化味道,增加扒肉嘅香气同层次感。而呢到仲有几款牛油可以,例如蒜香、黑松露、鹅肝等,令到块扒既香气更突出!✨意粉&薯条&甜品意粉同薯条既份量都几大,值得赞既系虽然系配菜都冇hea做,意粉有鲜茄蓉,而薯条又够脆。食完完仲有甜品添,今日既甜品系自家制既芒果布甸,都唔错。

✨酥皮餐汤

✨Prime西冷牛扒+Prime肉眼扒