2023-07-27 54 浏览
知道鲤鱼门新开左一间新嘅海鲜蒸锅,就同太太一齐去试下,顺便可以行下鲤鱼门。呢间「蟹仙」就近三家村嘅码头边,不时会见到有船埋岸。去到嘅时候正值日落嘅时间,餐厅后方有位置可以比客人去观赏风景,大大个咸蛋黄,一边可以享受美食,一边望到好靓嘅风景正值餐厅做紧大特价,原价$898蒸海鲜套餐差唔多做紧半价,所以就拣左呢个套餐试一试。每张枱都有专人去帮忙蒸海鲜,全程都唔需要自己去蒸,服务员话因为每种海鲜蒸嘅时间都唔同,所以全权交由服务员去处理,可以好好享赏美食。特别嘅蒸锅,蒸气漂住好香嘅竹藤味道海鲜非常新鲜,套餐有多款好少见嘅海鲜,馒头蟹,琵琶龙虾都系第一次食。月亮贝,白刀贝,海水味浓郁当中野生膏仔蟹,又大只又多膏,真系啖啖肉。第一次食蒸锅海鲜,非常好嘅体验,最尾仲有石锅粥底,可以食返所有海鲜嘅鲜味,仲有椰汁炖雪燕糖水送,食到饱。 不过值得一提,就系要预多少少时间食饭,因为服务员每次都只系蒸一款海鲜,所以要食哂咁多款,都要花时间去蒸。我就食左成两个几钟,适合同朋友吹水边食边倾👍🏻 赞
呢间「蟹仙」就近三家村嘅码头边,不时会见到有船埋岸。

特别嘅蒸锅,蒸气漂住好香嘅竹藤味道

月亮贝,白刀贝,海水味浓郁
当中野生膏仔蟹,又大只又多膏,真系啖啖肉。

2023-07-21
  • 野生膏仔蟹