2023-02-03
见好耐无饮野,朋友带咗我去诺士佛台楼上酒吧「寝宫」,酒吧好大好宽敞,而且仲有beer pong同桌球玩,唔错㖞。酒吧同时有西餐及小食提供,款式都唔少。而饮品嘅选择非常多,佢地嘅"bad signature"鸡尾酒卖相好吸引,花多眼乱呀!😝白酒辣椒蚬肉意粉 - $198意粉够弹牙,而且份量都几多,蚬肉鲜甜无沙,意粉食落带微微辣味好惹味。😉德国肠拼盘 - $158一共有3款德国猪肉肠,份量十足,而3款香肠嘅口感都唔同,几特别,煎到外层脆脆地好滋味,配啲芥末无咁单调。呢个拼盘送酒一流呀!😆Bad Signature 鸡尾酒 Cucumber Sakura & Carnival ($108 each)嚟到酒吧点可以唔饮番杯,必须赞佢地嘅鸡尾酒好有特式,卖相好吸引! Cucumber Sakura 用清酒同苹果汁调配,而青瓜味都好出,系杯好清新嘅Cocktail,同时面头嘅泡泡同花瓣令Cocktail充满少女心呀!另一杯Carnival亦几特别,用上Baileys,牛奶同云尼拿雪糕调配,感觉好似沙冰,配搭埋Oreo饼干同朱古力条好有甜品feel,食完饭用呢杯酒作结几满足㖞。😋😋❤️酒吧坐得舒服,食
白酒辣椒蚬肉意粉 - $198
德国肠拼盘 - $158
Bad Signature 鸡尾酒
酒吧坐得舒服,食物饮品都唔错,想同朋友去玩或者倾计,又饮杯唔错嘅Cocktail,呢度几唔错呀!👍