2024-11-05 2596 浏览
有位长辈请食饭,我地一行8人应约到 Moko 2楼小皇府。装修几清雅,令人有大方得体嘅感觉,见到摆枱唔逼,应该坐得几舒服。可能人多,俾大圆枱我地坐,中餐就有呢个好处,圆枱倾偈方便得多😄。东道主已经点菜,我地坐低就陆续上菜,先有柱候牛筋腩,入味又够腍。白灼猪杂,猪膶爽、猪腰脆,以前未食过猪心,原来咁好食,同鸡心质地差唔多,当然大块得多而且切咗薄片,我忍唔住食咗几片😅,虽然无食粉肠,但隔离朋友食,见到粉肠处理得好干净,食唔到猪肚(因为唔够分),朋友都话软硬适中,,估唔到份猪杂做得咁好,竟然全无膻味、异味,睇嚟落足心机👍。(唔够朋友快手,已经夹咗好多,所以无影相)胡椒虾,劲多原粒胡椒,极香,虾够新鲜,石锅保热,食落更惹味。然后来一碟和牛牛柳粒,入口即爆出油花,牛味浓郁,个个都密密食,好快清碟。蔬菜有榄菜肉松四季豆同肉碎福建菜花,都够镬气。鲍汁凤爪好够腍而且入味之余唔会死咸。最后加咗水饺面、水饺足料有虾、木耳同笋,虾子面好弹牙,唔会煮过龙。仲有烧卖,入面唔会好似一般酒楼咁大部份系肥猪肉,抵赞﹗挂住食,后加呢2样都唔记得影相😆食完呢餐饭都无口干,应该无乜味精。侍应人手不足,系有D怠慢但仍算殷勤有
有位长辈请食饭,我地一行8人应约到 Moko 2楼小皇府。
当然大块得多而且切咗薄片,我忍唔住食咗几片😅,

蔬菜有榄菜肉松四季豆同肉碎福建菜花,都够镬气。

鲍汁凤爪好够腍而且入味之余唔会死咸。
食完呢餐饭都无口干,应该无乜味精。
侍应人手不足,系有D怠慢但仍算殷勤有礼。
2024-10-22
午餐
  • 白灼猪杂,和牛牛柳粒,鲍汁凤爪,烧卖,水饺面