餐厅: 唐述
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-07-07 424 浏览
餐厅位于中环IFC 1期3/F,位置方便而且绝对唔会难揾!今日预约咗喺晏昼12点食,餐厅可以喺假日嘅时候选择套餐或者单点。我哋今日想坐耐啲,就决定同朋友试吓佢嘅套餐,每一位$588,点心无限添加,而且包括前菜同埋主食一份,如果钟意饮酒嘅朋友都可以加$288,有无限添加嘅红酒白酒或者气泡酒,适合一啲钟意饮酒嘅朋友!餐厅嘅景观非常漂亮,对住成个海景,餐厅喺座位上嘅设计亦都非常有心思,酒吧嘅设计非常有中式色彩!楼底都好高,一行入去就散发出一个好舒服同埋高级嘅感觉🔺葱油带子,呢一个系餐厅嘅头盘,带子好厚身,一啖都食唔晒,加上餐厅本身特制嘅葱油,令到带子鲜味更加突出,带子食落去亦都非常鲜甜,啱晒钟意食带子既我!🔺昆布甜酸意大利蕃茄仔,蕃茄仔系已经批咗皮,再加埋昆布嘅味道,餐厅建议我哋第一个小食就系食呢一个,食落去酸酸地,刺激味蕾非常开胃,而且佢个蕃茄仔都真系整得几好食,唔错!🔺三葱爆炒龙虾,龙虾本身非常新鲜,而且味道鲜甜可口!再加上佢嘅肉质结实同埋肉色雪白,望到都已经流口水!食落去再加埋本身嘅轻调味,更加食得出佢嘅鲜味!🔺香脆虾多士,佢嘅虾滑做得好弹力,令成个虾多士既口感好特别!餐厅系即叫即做所

🔺香脆虾多士,佢嘅虾滑做得好弹力,令成个虾多士既口感好特别!餐厅系即叫即做所以每一份都系热辣辣,忍唔住最后enocre多一件!

🔺迷你干炒牛河。干炒牛河份粮非常好,因为细细份可以每人食少少,唔够先再叫!味道调味上都做得唔错,食落去都唔会太油,细细份啱晒可以试多几款唔同嘅嘢!

🔺海苔小笼包,小笼包非常爆汁,而且热辣辣小心热!!!咬落去即刻出烟,流晒满溢嘅汤汁出嚟,非常好食!!!呢个小笼包真系做得唔错!

🔺 XO酱炒肠粉,去饮茶点样少得食肠粉!佢嘅XO酱肠粉都整得几好食,而且𠮶边煎得㶶㶶地,增加咗成个肠粉嘅口感!

🔺热情果冻糕!第一次食呢一个味道嘅糕点,酸酸甜甜嘅口感非常特别,非常适合夏天作为甜品!而且佢都做得几靓!成个口都充满热情果嘅酸酸地嘅口味!

🔺脆皮炸鲜奶,炸鲜奶都系一个其中我最钟意食嘅嘢食,佢嘅炸鲜奶外面包着一层嘅皮,入边就系好热辣辣嘅鲜奶,咬落去非常好食!