2008-03-31
寻晚星期日晚上,同女友到旺角咖喱大王。记得年几前食过,味道几好,所以再一次食晚饭。点左个2人餐,$198。头盘改了2x咖喱角,2x寸烧,味道一般。(但要赞下既系set dinner你都可以改,由鸭kidney变成咖喱角寸烧)虾冬荫功汤(奇怪~冇泰国d咁香,几酸下,但正合我河车~)黑椒青葱虾: 好香好滑的咖喱,d 虾超新鲜!好好好弹牙!咖喱鱼﹕我问个waiter系咩鱼,佢话系鱼柳,谂住都算啦,行货鱼柳,都系想食咖喱汁o者,但最后食落口既时候....点解d鱼柳会咁弹牙?!赞!饭+薄饼﹕just so so~甜品﹕椰汁西米,劲多西米,同唔系太甜,几好!服务﹕几本上几好,d waiter阿叔都好有心机同你讲解下d野系乜,我地要转set d item都ok,几好咁啦。(加上如果你唔介意佢地系铺头度讲赌波)结论﹕一定会再去,咖喱我唔系专家,但系食到有heart,新鲜既材料。系出面around $200既2人dinner 真系少机会d。
点左个2人餐,$198。
虾冬荫功汤(奇怪~冇泰国d咁香,几酸下,但正合我河车~)
黑椒青葱虾: 好香好滑的咖喱,d 虾超新鲜!好好好弹牙!
饭+薄饼﹕just so so~
甜品﹕椰汁西米,劲多西米,同唔系太甜,几好!
结论﹕