2023-07-15 99 浏览
荣哥厨房私房菜🤤前菜: 自家甜酸斋,双色墨鱼仔,烟熏流心蛋伴黑鱼子酱配厚切茄子🍆开胃前菜都唔简单,睇得岀有落过心思设计。甜酸斋唔会过酸,咬落去又有口感。厚切茄子配黑鱼子酱亦都好好食😋上汤: 原盅炖哈密瓜螵头黑毛䐁肉汤,原盅炖姬松茸淮山甘笋黑毛豚肉汤两款汤用料讲究。我个人就钟意哈密瓜多啲,比淮山更加鲜甜。淮山就比较甘甜😲主菜: 黑松露酱炒花尾趸班球配鲜鑫笋,虾球水芙蓉,远年新会陈皮黑豚肉排骨,招牌茶王熏鸡班球煎得好香滑,又厚肉,煎得啱啱好🤤。笋好爽,食落卜卜脆。虾球水芙蓉,系滑蛋上面打献汁,再放只水晶大虾🍤。黑豚肉排骨,望落去以为系普通炸排骨,点知食落去一啲都唔简单。有陈皮嘅甘甜,亦有排骨嘅鲜甜😋招牌茶王熏鸡。先讲肉,肉质够鲜。皮,煎得好薄。食落去一啲都唔油腻。又有一浸浸嘅茶香😲大红大紫炒饭,用红菜头汁炒,又有用鲜甜紫薯。食完再想食多几碗🫣
荣哥厨房私房菜🤤

班球煎得好香滑,又厚肉,煎得啱啱好🤤。笋好爽,食落卜卜脆。

虾球水芙蓉,系滑蛋上面打献汁,再放只水晶大虾🍤。