2022-08-06 202 浏览
RUSTICO D2-place One地下有间好有feel嘅西班牙餐厅🤤疫情下都好想去旅行,但一来一回隔你7日检疫,搞到只能得个等字。但咁岩有个buddy物色到间好有feel嘅餐厅,可以尝试令自己有几个钟置身于当地咁。🏆🏆🏆🏆 🏆初榨橄榄油浸香蒜海虾脆多士净系卖相已经非常吸引,海虾完全入哂香蒜嘅味道,佢中间部位已除壳,超方便我哋呢D钟意食虾,但唔想meet壳嘅人🤤个脆多士掂落个汁到超好食😳多士配少少酱汁再放埋旧虾上去,一啖放落口,简直满足😍🏆🏆🏆🏆🏆传统烤焗多士西班牙小蕃茄香蒜及初榨橄榄油初时以为一块多士...加几粒蕃茄同蒜,无咩太大期望。咁职员都好好,佢地知我哋无试过呢道菜,都示范一次做法比我地,见到佢将香蒜同小蕃茄搽落多士时,两种材料混出嘅味道好香,最后加埋橄榄油,就食得!第一啖系食到嘅香浓同有少少辣嘅香蒜味,但因为佢有蕃茄系到,你会想追多啖,唔会好似平时出面食香蒜包咁,一两啖就觉得腻口,正正因为加咗蕃茄味,感觉系中和番个香蒜,最后加埋橄榄油令到你个口腔有阵回香,但唔会话食完口臭😎「最后呢个我地再追加多咗一份🫢」🏆🏆🏆 🏆西班牙会牛肚配鹰嘴豆辣肉肠酱汁平时食牛肚最怕就系咬唔烂同会
RUSTICO

🏆🏆🏆🏆 🏆初榨橄榄油浸香蒜海虾脆多士

🏆🏆🏆🏆🏆传统烤焗多士西班牙小蕃茄香蒜及初榨橄榄油

🏆🏆🏆 🏆西班牙会牛肚配鹰嘴豆辣肉肠酱汁

平时食牛肚最怕就系咬唔烂同会有阵内脏味,但呢个牛肚佢个软硬腍到系超级好!佢好腍,唔怕咬唔开,加上佢好入味,完全无内脏味道,当你食牛肚连埋鹰嘴豆一齐食系好绝配🥰我好钟意佢个酱汁,酸酸辣辣!

🏆🏆🏆🏆脆香鱼鳕鱼球配蜜糖泡沫

呢个我觉得几特别,佢蜜糖系甜得嚟,但唔会抢走鳕鱼嘅味道。外皮炸到金黄色,但入面鳕鱼再夹埋薯蓉,令个口感好creamy。一d都唔干身。

🏆🏆🏆🏆慢煮西班牙乳猪配香蒜焗薯

乳猪!!!!呢个好好味☺️☺️佢个皮系好脆口得嚟,又好入味,加上佢啖啖肉!!!再配佢嘅烧烤酱!呢个系绝配🫢我好钟意佢呢只乳猪嘅口感,又系好腍身,入面少少肥肉再加软腍嘅肉,呢个系值得一试🥰

🏆🏆🏆🏆🏆招牌西班牙黑毛猪海鲜炒饭

佢嘅黑毛猪一早就混咗入饭入面,猪油同饭系二合为一,超香!加上,佢混合咗一齐,你绝对做到一啖饭连肉嘅口感,好满足「绝对岩哂我呢d食肉要配饭嘅人🤤」海鲜系足料大大份,基本上每样海鲜嘅鲜味都好出,唔会被其他香料盖过!

🏆🏆🏆🏆传统西班牙churros炸脆条伴云呢嗱雪糕及朱古力慕丝

甜品我地叫咗呢个churros配雪糕慕丝🙆🏻‍♂️我想讲...佢个云呢嗱雪糕放咗系慕丝嘅底部,职员建议我地要插到最底,因为咁先可以连埋雪糕一齐食!!呢个口感又系好新鲜!本身churros一定系即炸,因为劲辣手!!加上就咁食都好好味,我地再试下掂埋慕丝同雪糕,个味道再升华!我强烈建议甜品可以试呢个🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️

🏆🏆🏆🏆🏆特色西班牙炸蛋伴香脆薯丝及辣肉肠

薯条我就不嬲中意食粗𠮶款,因为比较有口感多啲,所以当时见到就算个卖相几靓,但都无话抱住好大期望。点知!完全喜岀望外!佢趁个蛋未熟哂,将啲蛋汁、薯丝同啲辣肉肠捞埋一齐,丰富咗成个味道同口感。除咗有好香嘅薯香,辣肉肠个咸度更加将成件事升华咗。不过如果有朋友仔唔食生蛋嘅,嗌呢道𩠌前就要谂谂🤧

🏆🏆🏆🏆 Sangria

本身都唔系话太识饮酒/钟意饮酒,因为我觉得酒好苦好难入口,但因为呢杯酒佢加咗大量生果,中和咗酒嘅苦味,饮落去都好易入口,唔觉唔觉都饮咗几杯,如果本身唔太好酒嘅朋友,我都认为值得一试🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️

🥘荔枝角长义街9号D2 Place ONE 地下G-01舖

味道:4.5/5