呢间南越南咖啡厅之前食过几次,印象不嬲都吾错。所以今次同埋朋友再黎,睇下会唔会有啲新嘢试一试先。晚上7点30分入座,全场差吾多爆满咁济,好彩有book 定位姐😝。另外,呢期香港兴#橡皮鸭打卡,餐厅真系紧贴潮流,周围都摆放左橡皮鸭🐥嘅摆设,超得意😊。之后仲每枱都送2只橡皮鸭摆设俾我哋,真系好开心😊我哋点左以下款式:🔸南越蟹肉酱 配脆球饼 $68个蟹肉酱好鲜甜,搭埋个青瓜、甘笋丝,加埋个脆球饼,一啖咬落去咁食,超清新好味。🔸扎肉心内美米纸卷(2条)$65米纸卷里面带青瓜🥒、萝卜丝、扎肉同菜苗,配埋个花生酱,食落既爽口又清新。🔸NVN咖啡骨 $78朋友话好耐无食过咖啡☕️骨,所以点左呢个。其实我都未食过,所以好期待呀。上到黎吾知仲以为系杯饮品☕️,外型好靓,上面布满棉花糖,将咖啡倒入去,把高高既棉花糖溶化了,睇落去超级治愈☺️味道方面,真系惊艳到我,佢个猪软骨超淋超入味,一咬就化开,个汁超级浓郁,带点甘甜味,仲有浓浓嘅咖啡香,真系要俾10个like ♥️♥️必食之选♥️🔸惹火上身咸柠猪颈肉 $70侍应上菜后话会烧一烧啲猪颈肉,开火个下真系超震撼,劲大火花💥,烧完之后猪颈肉更加香脆,边边位劲脆,内里肉质又

🔸南越蟹肉酱 配脆球饼 $68
南越蟹肉酱 配脆球饼

🔸扎肉心内美米纸卷(2条)$65
扎肉心内美米纸卷

🔸NVN咖啡骨 $78

🔸惹火上身咸柠猪颈肉 $70
侍应上菜后话会烧一烧啲猪颈肉,开火个下真系超震撼,劲大火花💥,烧完之后猪颈肉更加香脆,边边位劲脆,内里肉质又嫩滑,点埋个酸甜辣酱,真系超开胃🤤
惹火上身咸柠猪颈肉

🔸「嫲嫲南越汤」招牌金边粉 $88
呢个越南粉里里面真系超多料,有牛肉片、牛筋、牛肋条、牛肉丸及油炸鬼。饮饮个牛骨汤,个汤超香浓再带点回甘,牛味超浓郁。油炸鬼香脆,浸落汤到食更加滋味。仲有佢个金边粉索哂啲汤汁添。
嫲嫲南越汤

🔸饮品- 柑桔🍊柠檬绿茶(冻)、斑兰龙眼茶(冻)各$25

佢哋啲野饮都系自家制,有好香浓茶香,又吾会好像出面咁过份甜,真系好钟意佢浓浓茶味🍵。另外佢野饮同冰分开上,可以保持到饮品既冻,真系好细心。

整体比之前黎更加加分♥️♥️首先佢哋加入左好多新款菜式,而且全部都好食有惊喜。布置亦多左好多心思,同埋待应又细心,照顾到客人需要,呢间〰️南越南咖啡厅〰️必定会再encore💖

南越南咖啡厅
📍地址: 旺角弥敦道726号1楼