2023-05-26
成个星期都忙到死🤪一到周末忍唔住同老公去大吃大喝一餐😝同事推介左呢间新开既日式串烧,一程西铁就到,非常近朗屏站👍🏻店铺唔算好大间,不过装潢会令人有种好舒服的感觉😌而且呢度既餐具,例如碗呀、筷子套呀,都系猫猫🐱来的,相信老板好爱猫猫啦,食客见到都觉得好得意😍侍应先送来前菜,野菜香菇片及开胃昆布,湿下口仔,开下个胃仔,跟住就望下餐牌,先点我地喜爱既串烧😋呢度性价比好高,价钱好抵,而且仲要365日都唔驶收加一😋咁就可以点多几串😝仲有个哥哥仔(唔知系咪老板🤭)非常之好倾,而且佢把声令人倾起上黎好舒服😍越倾越想同佢倾偈🤭食串烧唔少得Suntory生啤🍻而且仲要买二送一,真系魅力没法档😜同老公各拣几款串烧,越点越多😛最后饱到上心口😝牛舌芯:我地至爱😍烧得刚刚好,边位好脆口😋封门柳/牛颈脊 : 香浓牛味,肉质好软腍又无筋,而且好juicy🤤🤤烧鳕鱼脆片: 脆卜卜送酒一流🤤 浓郁又鲜味鳕鱼😋不点沙律酱都非常可口😋蒜蓉樱花虾烧米茄:即叫即烧,所以几烫口😂食果阵要小心,茄子配合脆口既樱花虾,口感几丰富👍🏻柚子胡椒烧猪肋肉:肉质软嫩多汁,配合柚子及胡椒,减左肥腻感👍🏻猪腩片烟肉车喱茄:配搭绝配,车喱茄酸酸甜
同老公各拣几款串烧,越点越多😛最后饱到上心口😝
牛舌芯:
我地至爱😍烧得刚刚好,边位好脆口😋
封门柳/牛颈脊 :
香浓牛味,肉质好软腍又无筋,而且好juicy🤤🤤
烧鳕鱼脆片:
脆卜卜送酒一流🤤 浓郁又鲜味鳕鱼😋不点沙律酱都非常可口😋
蒜蓉樱花虾烧米茄:
柚子胡椒烧猪肋肉:
肉质软嫩多汁,配合柚子及胡椒,减左肥腻感👍🏻
猪腩片烟肉车喱茄:
配搭绝配,车喱茄酸酸甜甜可以中和猪腩片既油腻感👍🏻👍🏻
脆炸鸡软骨粒:
呢个送啤酒真系一流,脆咯咯又金香,点少少沙律酱,一食就停唔到口😋
食到咁上下见隔离枱点左乌冬😍但又唔见餐牌有,咁就问侍应哥哥,佢话系呀,有啲系餐牌无,佢仲推介左两款捞饭,可以卷紫菜食🤤🤤真系好有惊喜😋😋
鱼肉捞饭:
未食入口已经有阵阵鱼香味,捞完之后,先食一啖,鱼油在口腔久久未散🤤卷紫菜就更加好食👍🏻
牛肉捞饭:
牛肉重味的,将牛肉切到薄薄一片渗入米饭中,米饭香软中带著牛肉的嫩滑😋每粒饭都沾上牛肉片,呢个我至爱👍🏻
焦糖生命多士:
见隔离枱点左呢个,已经被吸引😍侍应姐姐话最后才茄单,因为当甜品食,呢个非常特别,外脆内软😋表面满满焦糖焗到少少㶶㶶地,简单食材已经整到好好食👍🏻