2021-07-30 297 浏览
同三两知己饭聚,想揾间坐得舒服嘅餐厅,朋友推荐屋企附近开咗无耐嘅山下无双,地点就唔太就脚,但环境同食物都令人喜出望外,值得再帮衬先讲环境,舖面唔系好大,不过枱同枱之间几阔落,坐得都松动。新开无耐,环境卫生都好好,坐落倾计好舒服。服务方面,平日夜晚都坐到7、8成满,侍应好有礼貌同快手,不同帮手加茶同清碟,仲有笑容同会讲「唔好意思」,值得加分重点嚟啦,食物真系有惊喜先讲个牛舌,我平时都麻麻地牛舌,但佢薄切加埋啲调味,劲惹味真系食完有冲动再叫多碟!之后要讲呢个铁板牛肉煎鹅肝卷(因为一放低已经被清空,只可以影返个餐牌),真系真心推介,牛肉烧得劲香,加埋鹅肝嘅油脂,好邪恶卷物仲有呢个海胆海鳗卷,一次食到2种我钟意嘅食物海胆好鲜甜,鳗鱼亦厚身,加埋一齐绝对口感满分💯美中不足系个鳗鱼汁抢咗少少海胆味,9分啦讲埋个黑松露鲷鱼刺身(因为食得太开心,唔记得影相),师傅刀工好好,每片都大小厚薄均匀,加埋我本身钟意食黑松露,所以系10分其实唔止食咗咁少野,不过一路倾一路食,好多都唔记得影相总括嚟讲,食物质素令人惊喜,服务环境都一流,如果住附近,真系可以多啲帮衬
,值得再帮衬

重点嚟啦,食物真系有惊喜

先讲个牛舌,我平时都麻麻地牛舌,但佢薄切加埋啲调味,劲惹味
真系食完有冲动再叫多碟!
牛舌

),真系真心推介,牛肉烧得劲香,加埋鹅肝嘅油脂,好邪恶
铁板牛肉煎鹅肝卷

卷物仲有呢个海胆海鳗卷,一次食到2种我钟意嘅食物

海胆海鳗卷

讲埋个黑松露鲷鱼刺身(因为食得太开心,唔记得影相

其实唔止食咗咁少野,不过一路倾一路食,好多都唔记得影相
2021-07-29
用餐时段