我好中意同朋友去试新餐厅, 因为朋友之前去左波兰EXCHANGE, 番到黎香港就开始好挂住波兰既味道, 所以佢就揾左呢间东欧餐厅, 既有俄罗斯风情, 又有乌克兰既感觉, 睇到食评同D相都已经好期待 因为我地两个都系超级路痴, GOOGLE MAP话既8分钟, 结果揾左成半个钟, HAHA  真心系几难揾, 特别系对我地黎讲, 系中环既斜路既小巷入面, 行过几次都MISS左  虽然揾左好耐路, 但都觉得好值得, 真心推呢间咁有诚意既餐厅 上面2张相都系餐厅入面既装潢同好有气氛既灯光+充满东欧热情风韵既音乐  坐左系餐厅, 成个环境都好有东欧色彩, 有如置身于当地一样, 让人放松, 好似刚刚由繁忙既中环大街, 走入左另一个国度 好有FEEL~~~呢个系间餐厅既一D小灯罩, 每张枱都会放一个, 到晚上就会点著佢, 增加唔少效果~~~而呢2张相,都系餐厅入面既一D小心思, 老板买左唔少东欧既摆设, 将餐厅成个环都呈现出东欧既味道!! 好赞呀 黎到讲番佢既食物: 呢个鸡肉蘑菇卷真系冇得输~ 因为朋友就系太挂住呢个, 所以先会特登揾间的从未食过既东欧餐厅黎试~

好有FEEL~~~
鸡肉蘑菇卷
黎到讲番佢既食物: 呢个鸡肉蘑菇卷真系冇得输~ 因为朋友就系太挂住呢个, 所以先会特登揾间的从未食过既东欧餐厅黎试~ 的确!!!! 呢个卷真心好味~ 外皮香.脆.酥, 而入面既鸡蛋同蘑菇用左类似白汁, 但比一舨白汁香浓好多, 鸡肉又滑, 蘑菇又多汁~ 个酥皮卷再配上充满香草味既汁, 简直停唔到口, 一啖接一啖咁食, HAHA
俄国香草烧春鸡
而呢个俄国香草烧春鸡都好好味~~~~ 佢一上呢只鸡, 真系会好有惊喜-一来佢既色泽烧得刚好, 外皮金黄, 只鸡又肥美, 配上绿色既香草同红色既特制酱, 已经好吸引
 而且香气扑鼻, 切落去D肉汁即刻'标'出, 老板话只鸡系用左7种唔同既香草烤成既, 唔怪得味道咁香咁特别~~~ 再点上甜甜酸酸既特制酱 (有少少似蕃茄酱), 超配
乌克兰芝士饺子
最后呢个乌克兰芝士饺子, 我同朋友都觉得比起以上2个逊色了一点点~~ 不过都算唔差既菜式!! 只饺子入面全部都系芝士同香草, 好浓郁, 好RICH~~~ 不过层皮就略为厚左少少, 可能东欧D饺子系咁?! 开颈食一两只都觉得好好味, 但食多只就觉得有点太腻了~ 始终咁多芝士~~~

总结: 超级推荐呢间超有成诚意既东欧餐厅呀~真心!!!! 食物好味又有惊喜, 环境特别又有心思, 老板仲好中意帮客人影相, 好NICE~~~
2016-05-04
鸡肉蘑菇卷