主打福建菜,餐牌有新鲜感。适合贪新鲜嘅朋友。🤔普宁豆酱焗鳗鱼 餐牌话系期间限定,见评论几好,就试吓。上到嚟觉得份量好细,就咁薄薄嘅几片。鳗鱼片切得比想像中薄,唔系期待中好肥美厚身嘅口感。味道比较淡,唔会有好浓郁嘅豆酱味道。鳗鱼质地弹牙,但系好多骨!食到条脷有啲痛。😋燕皮扁肉汤 系期待中嘅味道。饺子好迷你,个皮几烟靭,细细粒有d 肉馅,好传统嘅潮汕饺嘅味道同质感。汤定系普通味精汤底,再加啲少量紫菜同埋蒜蓉味。一碗份量好少,只系够一个人作为前菜摄牙罅。💯🥰家烧海带苗 $88海带苗质感好滑溜,食落好舒服。汤底都好味,唔算好大浸味精味,加啲肉碎。食落感觉都几清新治愈。🤔百秒黄花鱼 $78 本身觉得一条清蒸黄花鱼可以有几好味呢,都犹豫点唔点。但系餐牌写住话进店必点,就试吓。确实不愧为招牌菜,啲鱼肉超级鲜甜!单以鱼肉嚟计系好好味嘅。但系问题系佢真系超级多骨!冇耐性嘅人一定食到好炆憎!同埋条鱼都细条,只够一至最多两个人食,三个人食就好似冇食过咩咁。😋包菜饭 $118冬菇加虾干炆饭嘅味道,系预期中嘅味道,都好味。总结:大部份嘅菜都好味又有新鲜感,但系份量得好细。环境: ★★★★☆ 食物: ★★★★☆
主打福建菜,餐牌有新鲜感。适合贪新鲜嘅朋友。

🤔普宁豆酱焗鳗鱼

烧海带苗
🤔百秒黄花鱼 $78

百秒黄花鱼
😋包菜饭 $118
冬菇加虾干炆饭嘅味道,系预期中嘅味道,都好味。
包菜饭
总结:大部份嘅菜都好味又有新鲜感,但系份量得好细。

环境: ★★★★☆
食物: ★★★★☆