2020-11-22 2040 浏览
呢间小店,吧台上有两位师傅好专心咁准备料理😍menu选择唔算多,改名亦好有意思,梅、竹、松,感觉彷佛不止是食刺身,还有意境😍我地叫了两份梅,份量已经够食,里面有北寄贝、希灵鱼、鲷鱼、吞拿鱼等八种鱼嘅刺身,口感嫩滑,有时食到鱿鱼又会有爽口感觉。台的旁边有张纸贴住教大家刺身饭三食的步骤,首先食一块油甘鱼的刺身做前菜,第一种食法是用紫菜包饭,整手卷,第二种食法是食鱼生饭,第三种是将食剩的三分一饭装落碗到,叫waiter帮忙加汤,变成泡饭..个人都是钟意食鱼生饭多,至于泡饭的汤好好饮,我会剩少些饭放落泡饭到,btw...汤会令到鱼生变熟,如果你唔钟意食熟嘅鱼生,就放少啲鱼生落泡饭到啦