2024-03-14
🐷🐷🐷🐷🐷喺social media见到依间装修好有特色新开既餐厅,从未试过菲律宾菜嘅我哋被深深吸引~ ▪️ Inihaw na Manok (3 sticks) ($78)系由鸡髀肉淋上豉油同蒜头汁烧成,同想像一样味道比较浓,鸡髀肉弹牙嫩滑。▪️ Lumpiang Shanghai ($78)主要由猪绞肉同虾,加上啲红萝卜红椒制成既春卷,即炸即上,外皮香脆内里鲜味,菲律宾版春卷又几impressive!▪️ Lechon Kawali ($148)由猪五花肉切粒炸成,加上特制香料同粒粒洋葱,油脂香爆棚,食到无停口,用嚟捞饭一流。▪️ Kare Kareng Baka ($158)依个dish一次过满足晒我咁多个愿望,首先上层有炸过嘅牛肚,下面就煮得好入味软腍既牛肋肉,花生香重,加上几款唔同嘅蔬菜,中和下油腻感。▪️ Mango Graham Float ($88)最后嘅甜品我哋拣咗蛋糕版杨枝甘露,芒果清甜醒目,整体而言唔会太甜,加上忌廉,花生,饼干,呢个组合基本上唔会唔好食👍🏻💰550+10%/ 2 person📍 Dara (西环)西环西营盘皇后大道西189号西浦地下3, 5-6号舖
▪️ Lumpiang Shanghai ($78)
▪️ Lechon Kawali ($148)
▪️ Kare Kareng Baka ($158)
▪️ Mango Graham Float ($88)
💰550+10%/ 2 person
📍 Dara (西环)
西环西营盘皇后大道西189号西浦地下3, 5-6号舖