2023-09-27 125 浏览
原来餐厅系用备长炭炭烧,上网一查先知道用备长炭燃烧时候几乎无烟无臭,食物都会好食啲同健康啲添!!睇返d相发现啲嘢食同我哋去BBQ烧出嚟真系好唔同,起码唔会黑晒同有炭屎🤣就算见到师傅烧餐厅都唔会成阵油烟味餐牌都系以日文同英文为主,要用到Google大神帮手😆,今次试左好多款式,每一次都好精致,虽然感觉细细串,但食下食下真系会饱架,Green Onion Roll 鸡肉青葱卷好香,青葱好爽甜,配埋鸡肉加小小盐同黑椒就得啦,玉子烧好厚身,上面仲有萝卜泥添,鸡软骨同平时食开一粒粒既有d唔同,Tsukune 原来系免治鸡肉串,仲配埋只日本生蛋添另外仲试左Thigh 鸡腿肉、鸡翼、鸡既Neck,猪五花,最后仲叫左蜜糖甜薯当甜点☺️整体来说都好满意