2018-06-18
星期六同妈妈黎食brunch,之前都有留意呢间黎评价唔错,但都未有机会试过,今次试完觉得好一般。set 有沙律或汤选择,我选了汤,呢个应该系有椰子既汤,酸酸地,都几特别,但唔系特别好饮,一般。妈妈叫左呢个benedict spinach ciabatta, 佢话几好食,咁我睇落卖相都ok的而我就叫左all day breakfast, 其实all day breakfast, 我唔会期望系有几好食,因为最重要系有齐应有既野就得,咁佢都无令我失望既。条肠系几好食,烟肉煎过龙,太硬,妈妈话佢d 烟肉好食好多,煎得岩岩好,有肉汁,而我果d 太㶶。但我个人又觉得,都可以接受。荔枝红茶,真系有两粒荔枝,虽然系罐头荔枝,但都算有诚意咁点解我会话失望,就系服务。。。我点餐时,问侍应,请问薯条可唔可以转配第二样野,佢话即系咩,我话例如薯蓉或薯角,佢听到系好无礼貌既态度答我无。。。搞到我觉得我自己好似问左个好无理既问题但其实好多西餐厅,唔配薯条都可以配其他野,倒如薯蓉。。。呢位姐姐令我怕左佢再黎serve 我。。。我体谅佢,可能系有病,因为佢带口罩,但咁既服务态度真系令我同妈妈都觉得唔系几愉快
荔枝红茶,真系有两粒荔枝,虽然系罐头荔枝,但都算有诚意