2018-08-24
今晚黎到LCB express,因为朋友一直想试佢碗yogurt bowl!一入到骆克駅就会见到佢个招牌。上到黎3楼,餐厅环境好有外国屋企嘅感觉。我地系佢今晚第一枱客!餐牌只有2个,再加埋佢写系黑板上既dinner set。黎到呢度一定要试佢出名既yogurt bowl,今次我地试左Berry Barrel $88, 里面系Acai Berry powder, strawberry, banana, Granola, Chia seeds & Honey。非常好味,又醒胃,十分满意!下次唔系太肚饿黎食一碗都够饱。黑毛猪沙律配黑醋汁$148,沙律菜系用玻璃樽上。旁边既藜麦,佢教你倒入个玻璃樽同沙律菜拌匀先倒出黎。猪扒煎得够淋,不过以呢个价钱猪扒嘅份量就有啲少。腌制鸡胸,系烤鸡胸酿菠菜及芝士配纽奥良香草。鸡肉烤得好滑,旁边既薯角同烧杂菜都好好食,调味适中!不过里面既菠菜系一条条咁,有啲难切开,如果菠菜切碎酿入鸡胸会更好。整体来说是一间很好的餐厅,服务员好有礼貌,食物有营养又健康,yogurt好好食,一定要去试下。不过价钱唔平,2个人食3样野75折完都要3百几,要食得健康就系要付出代价!记得
上到黎3楼,餐厅环境好有外国屋企嘅感觉。
Berry Barrel
黑毛猪沙律
腌制鸡胸
记得经OpenRice订位,有七五折优惠!