2024-08-26 37 浏览
今日逢星期五,收工梗系要去饮酒㗎啦,事就约埋朋友一齐去中环石板街。朋友特别推介呢间,所以我哋都好期待!我朋友不嬲都好钟意饮啤酒,佢话呢度啲啤酒全部都系手工啤,唔经过过嚟,保留活性酵母,绝对有品质嘅保证,咁我近排都开始钟意饮craft beer,所以一定要嚟!夜晚八点嚟到,已经超级旺,劲多人饮嘢!呢度嘅模式其实系自助式,自己攞啤酒同埋雪冻紧嘅酒杯,感觉好轻松,个vibe好正。如果想买多啲返屋企同朋友一齐饮,一共买6罐或者24罐其实都一样有优惠,然之后仲俾我见到如果买任何啤酒,就即刻会比张礼券你,下次再嚟就可以买一送一,好抵!葡萄熟了果味好香,好易入口,感觉就好似饮紧spiked果汁。星仔酒花香较重,不过比我想像中入口冇咁苦,男士好钟意本来想试chocolate imperial stout但刚好冇货所以就要左桃宝。呢个有好香水蜜桃味,旁边一台女仔都系清一色饮紧呢只。所以系绝对顺滑,直头好似 draft craft~

星仔酒花香较重,不过比我想像中入口冇咁苦,男士好钟意