(非会员)
2007-04-28 91 浏览
今日同朋友去呢间野, 一入到去, 间野都唔系太多人的, 都可以拣位坐。ok, 我同四个朋友去, 不过其中一个都迟少少先黎。咁waiter就开左炉。入到去, 多数我地呢d年青人都系会吹一阵水的吧? 我地都唔系讲好耐野... 突然间, 有个所谓的女高级侍应, 用佢d唔咸唔淡的广东话话:你地唔烧野, 对住个炉好易燋的啊, 我心想烧焦关你什么事啊? 好啦.. 我地开始烧了.. 因为佢地开o既火实在太细啦.. 于是我地就较大个火...点知个女人又走埋黎讲, 个火太大d野会烧焦的.. 于是佢问都唔问我地, 就自己熄细个火.. 又系度口upup...我都唔理佢了... 后来我地又开大个火.. 佢又黎熄... 我都差不多爆了...食韩烧总有中场的吧? 咁我地食左一阵之后, 咁就烧少dd.. 佢又走黎话: 个炉烧咁少好易焦的!!!我终于爆了!! 我立刻闹她: 好了!! 多谢你的提醒了!! 够了, 你说了很多次了! 我们都听到!!! 多谢你了!!麻烦唔好再黎讲好唔好?!!!!佢重唔顺气驳咀, 重讲相同说话, 我就再闹佢: 你唔系一次两次同我讲.. 你讲左三四次, 我先话你, 你不停你度讲, 算什么呀..后

后来佢重串咀话: 唔讲咪唔讲啰.. 好好!!

讲到好似我地错咁!!

第一次去呢d咁o既韩烧!! 我烧焦了关他什么事呢? 而且我们都正如他们的食物柜上标贴, 不要浪费食物!!

如果他叫我不停烧, 而我们又吃不下, 这不是浪费食物吗?? 叫人浪费食物, 算是合理吗????????!!!

各位, 如果你们的确想到荃湾食韩烧.. 对不起, 麻烦移玉步到其他地方食, 或者去其他地区食会更好..不想你们下次吃时, 冲动做出伤人的事件!!

这次的韩烧.. 是我多次来最差!!!! 食物是可以.. 但服务比最低下的餐厅更差.... 各位有智慧的人, 请勿进去。