2010-12-21
今次系我第二次食鉄板烧, 第一次已经系好多年前o系旺角,感觉不太好, 因为好多人围埋一张大枱,一个师父要同时serve 几枱客, 好多时都系等等等。同埋食物质数一般, 周围好大油烟。但今次好唔同, 环境大, 所有鉄板枱都间开,好似一间间房咁, 有番D 私人空间。而且抽风系统几好, 唔会有好大油烟。order o左 "熊本2人套餐": 日式沙律 生菜, 蕃茄, 青瓜好新鲜, 沙律酱酸酸地, 好开胃. 鹅肝鱼子蒸蛋: 师父先将鹅肝煎香, 然几放入半生熟o既蛋入面, 最后加入鱼子, 时间o岩o岩好, 超滑呀 ~ 龙虾: (一只两个人share)好新鲜, 师父一路煎, 龙虾条尾仲系咁郁. 虾头d 糕攞出o黎整个汁, 虾头煎香用黎整汤.虾身d肉煎得好爽, 好鲜甜. 鲜鲍鱼 每人一只, 好鲜甜, 好爽口, 但咸o左少少, 但师父话无落盐, 系鲍鱼本身o既鲜味 ~ 蒜蓉包鹅肝 好味到无得弹, 蒜蓉包又香又脆, 鹅肝煎到外面脆, 里面juicy, 一d 都唔骚, 但食完好"漏", 因为size 都唔细呢 雪花和牛香蒜薄烧卷 每人3块, 5成熟, 刚刚好, 里面包住d 炸香o左o既蒜片同
而且抽风系统几好, 唔会有好大油烟。
order o左 "熊本2人套餐":
日式沙律
生菜, 蕃茄, 青瓜好新鲜, 沙律酱酸酸地, 好开胃.
鹅肝鱼子蒸蛋:
龙虾: (一只两个人share)
好新鲜, 师父一路煎, 龙虾条尾仲系咁郁.
虾头d 糕攞出o黎整个汁, 虾头煎香用黎整汤.
虾身d肉煎得好爽, 好鲜甜.
鲜鲍鱼
蒜蓉包鹅肝
雪花和牛香蒜薄烧卷
每人3块, 5成熟, 刚刚好, 里面包住d 炸香o左o既蒜片同葱, 好好味.
烟肉鱼子虾仔炒饭
男友o系book 枱o既时候request 个炒饭整 hello kitty个样, 都整得好似.
师父用饭整完kitty, 再表演杂技, 抛高只鸡蛋, 等佢跌落o黎o既时候插落去个铲度, 再用佢流出o黎o既蛋黄写"生日快乐"
好正呢 ~~
龙虾头汤
好普通o既清汤, 饮唔出龙虾味
雪糕一杯
可选绿茶味 / 芝麻味