2021-03-03 723 浏览
今日原本想去登龙街一间食炸鸡嘅舖头,但上到去之后个男店员服务态度实在太差,之后决定唔食。咁就喺登龙街附近搜寻下有咩好食啦。咁揾咗一段时间,又开始肚饿,咁就唔稳决定去三田面店食沾面。喺排队嘅时候见到对面楼上招牌写住韩牛牧场,跟住见到楼下有个靓女派紧传单,就过去睇下系咪呢一间,跟住见到有分三个唔同嘅放题价钱。一个系主食猪,一个系主食安格斯牛,一个系主食极品1++韩牛。但系要问下我个女主人想唔想食先,佢都觉得可以试下。上到餐厅见到室内环境舒适清洁,枱与枱之间宽敞,唔会好似去到传统嘅烤肉店一入到去就好多烟,因为佢哋用咗光波炉。同埋呢度嘅店员好有礼貌。开始介绍下嘢食先,会先嚟一d头盘刺身拼盘,冇乜特别介绍,主要够新鲜就好得啦酱油虾,其实我麻麻地酱油虾酱油蟹之类嘅食物,不过都试下啦,啲虾好新鲜咬落去仲爽口鲜甜韩牛寿司,店员话呢个韩牛寿司系要攞韩牛最靓嘅部位先至可以做到出嚟,食落去唔觉得好有血腥味,系好食嘅跟住到生嘅头盘海鲜拼盘,青口同贝类都好鲜甜羊架腌得好入味,而且肉质嫩滑,我好钟意食韩牛牛扒,呢个其实好好食,但因为我开头唔识用呢个光波炉煮得太熟,其实店员都教咗我哋要攞出嚟睇下熟味...佢话五成熟

开始介绍下嘢食先,会先嚟一d头盘
刺身拼盘

刺身拼盘,冇乜特别介绍,主要够新鲜就好得啦

酱油虾

韩牛寿司

跟住到生嘅头盘

海鲜拼盘

海鲜拼盘,青口同贝类都好鲜甜
羊架

羊架腌得好入味,而且肉质嫩滑,我好钟意食

韩牛扒

,其实店员都教咗我哋要攞出嚟睇下熟味...佢话五成熟最好味

呢度分别有,安格斯肩里脊,安格斯一口牛粒,韩式酱腌安格斯牛仔骨,韩式酱腌安格斯牛胸肉。每一个部位嘅牛肉口感都好唔同,我比较钟意食牛胸肉,咬落爽滑
最估唔到嘅牛仔骨同埋一口牛粒会咁嫩滑。

介绍下啲熟食

呢个韩式饺子,我食落觉得里面嘅馅系似泡菜同埋有粉丝,味道唔会好重味,整体好食

另外仲有一个韩式炒粉丝我唔记得影相,但绝对建议要点,因为真系好好食

最后食埋个甜品

靓女店员埋黎问下我哋啲嘢食好唔好食,后来得知原来呢间韩牛牧场开咗大约一个月,佢话迟啲可能会有啲韩仔oppa嚟帮你哋烧! 可唔可以揾啲韩国美女嚟帮我烧呀

好彩今日试到,如果之后做起咗我谂要排队啦!
最后希望呢间舖头试业成功继续做落去,等我之后都仲可以食到呢个味道!!
2021-03-02
刺身拼盘