2023-07-09 97 浏览
今日去咗这间The Platter位于悦品度假酒店2楼,而加做紧半自助晚餐优惠😚,7月1日起龙虾海鲜盛宴$248起星期一至四,系用原只新鲜波士顿龙虾米多😮,同时佢嘅自助餐款式我觉得都好多选择又吸引😲,食物又新鲜尤其是热荤有好几款系由厨师即时烹煮、海鲜、鱼生、冻食、甜点、甜品,每一款都睇得吓,餐厅环境都唔错🤔,同时都有特色房卡位拍照都几好😚,尤其是食饱饱出去平台打下咭相当之正👍!.食嘅有二十几款不同配料酱料配合每一款食材😮,照顾每一位客人需要!.同时整架窝夫机烤焗保持温度! 整座朱古力浆池让客人自制朱古力棒棒😚!.鱼生鱼生都有7款选择🤔,八爪鱼、甜虾、赤贝、带子、鲷鱼、吞拿鱼、三文鱼,每一款都好鲜甜肥美😋肉质嫩滑,尤其是三文鱼大大件厚切啖啖口感😚!.热食 白酒香草忌廉汁烩龙虾芝士焗元贝瑶柱烩菇烧烤烩猪扒清蒸烩鲈鱼呢5款热食我个人口味觉得🤔,芝士焗元贝卖相吸引🤤,色香味都几好😙,食到入口元贝上面浓浓芝士香而美味😋,加埋元贝新鲜甜美两者好食又夹口!白酒香草忌汁烩龙虾望著都几好🤔,整款卖相香滑忌廉汁沾满令到龙虾入哂味,龙虾肉肉质鲜甜实肉又美味😋!.热荤呢几款系厨师即烤烹煮肉眼扒、

鱼生

热食

白酒香草忌廉汁烩龙虾
芝士焗元贝
瑶柱烩菇
烧烤烩猪扒
清蒸烩鲈鱼
热荤
呢几款系厨师即烤烹煮肉眼扒、羊架 、烧生蚝散发香喷喷炭烧
香味😚,羊架望著肉质新鲜腍嫩🤤色香味道唔错,烧生蚝够哂新鲜😙,食到入口鲜而滑口😋!
杂锦冻肉拼盘
烟鸭胸
芝士
布里芝士
巴马芝士
日式小食
日本螺肉、中华沙律
冻食
面包蟹、翡翠螺、雪场脚蟹
白虾、蚬、青口

龙虾浓汤
呢款浓汤散发浓郁龙虾味😚,味道色泽饮到入口好香美味😋!
海底椰元肉排骨炖汤
排骨炖汤非常之足料,揭起汤盖散发清香海底椰香😙,饮入口清而甜口味道十足😋!
餐包两款
甜品