2023-01-10 75 浏览
360车站旁嘅达东路公园,清幽宁静,就喺入口不远处有间会所式嘅餐厅,-望「花椒八角」,红火火🔥嘅辣椒🌶️🌶️🌶️即时上脑,好想食啊😋😋😋特高楼底,环廻大玻璃,光线同空间感都十足,至正系园林实景🌴,坐得非常舒适。尖椒皮蛋系必食前菜,川式风味嘅皮蛋,松化溏心,对比尖椒嘅辛辣,就系钟意呢种冰火嘅感觉🔥讲到食辣🌶️,我个friend仲系BB级别,横掂小辣都刺激唔到我嘅👅味蕾,不如来个清新粟米🌽猪骨汤烤🐟炉鱼,一体化嘅烤鱼炉,抽风效果非常好,就算条鱼滚到澎澎声,都唔会食成身味♨️值得-赞烤鲈鱼配猪骨汤我都系第一次食,清澈汤底简单鲜甜,香脆嘅烤鱼,好容易就可以撕起层皮,白滑鱼肉索埋啖汤,咁样食法真系特别鲜嫩孜然京葱爆牛肉,京葱炒到香喷喷,牛肉淋滑入味,灵魂孜然粉惹味开胃,加碗白饭话咁快就消灭左佢食川菜我必定点配手拍青瓜,解辣开胃,增强战斗力必备呢个芒果冰粉高质美味,芒果靓,冰粉凉入心,少甜滋润,饭后食埋佢,超级满足💯食完辣野成身暖晒,行出餐厅即刻心旷神怡,呢间喺公园里的「花椒花角」,美味又唔贵,招呼又好,值得再来呀

食川菜我必定点配手拍青瓜,解辣开胃,增强战斗力必备