2024-11-03
成日经过Doughbros都冇试过佢哋啲Pizza,今次终于有机会同朋友一齐试试佢!Doughbros主打手工披萨同donut,就算佢开咗咁多间分店,都系好食得出佢系手工整嘅!The BBQ Chicken PizzaThe BBQ Chicken Pizza 系一个充满层次感嘅披萨,披萨底用咗香甜嘅BBQ酱作为基底,配搭上嫩滑嘅鸡肉同丰富嘅芝士,芝士溶化后拉丝嘅效果令人食指大动。红洋葱带出咗少少辛辣嘅味道,而香菜则为整个披萨增添咗一点清新嘅香气,令味道更加平衡。薄薄嘅批底食落唔油,仲有少少清新嘅感觉!最特别嘅系,呢个披萨仲会附上一个白色嘅奶油酱汁 (exactly系咩酱我唔知,但真系好夹个pizza,好好味!),用嚟点披萨食。呢个酱汁带有淡淡嘅奶香,配搭烧烤鸡肉同芝士,令每一口披萨都更加浓郁丰富。呢款BBQ Chicken Pizza份量适中,口感丰富,无论系独食定系同朋友分享,都非常适合。🍕🐔Nutella Donut with Cinnamon Sugar呢个甜甜圈表面洒满咗肉桂糖,带出咗淡淡嘅辛香同甜味,而内里则填满咗滑溜嘅Nutella榛子酱,系填满!超级多酱!咬落去嘅时候,
The BBQ Chicken Pizza 系一个充满层次感嘅披萨,披萨底用咗香甜嘅BBQ酱作为基底,配搭上嫩滑嘅鸡肉同丰富嘅芝士,芝士溶化后拉丝嘅效果令人食指大动。红洋葱带出咗少少辛辣嘅味道,而香菜则为整个披萨增添咗一点清新嘅香气,令味道更加平衡。薄薄嘅批底食落唔油,仲有少少清新嘅感觉!最特别嘅系,呢个披萨仲会附上一个白色嘅奶油酱汁 (exactly系咩酱我唔知,但真系好夹个pizza,好好味!),用嚟点披萨食。呢个酱汁带有淡淡嘅奶香,配搭烧烤鸡肉同芝士,令每一口披萨都更加浓郁丰富。呢款BBQ Chicken Pizza份量适中,口感丰富,无论系独食定系同朋友分享,都非常适合。🍕🐔 Nutella Donut with Cinnamon Sugar
呢个甜甜圈表面洒满咗肉桂糖,带出咗淡淡嘅辛香同甜味,而内里则填满咗滑溜嘅Nutella榛子酱,系填满!超级多酱!咬落去嘅时候,外层嘅糖同内层嘅Nutella完美结合,口感酥脆而内馅丰富,每一口都系甜蜜嘅享受。同埋佢个dough超级松软,唔会过于甜腻,食完唔会觉得太过沉重。🍩🍫
Doughbros 都真系几高质!推介推介!