2025-02-25
最近听朋友话呢间和牛铁板烧套餐好高质,食材又靓又新鲜,终于试咗啦!整个餐真系超满足😆✅自家制酱汁煮南非鲍鱼一开场就系鲍鱼,鲍鱼煮得好入味,自家制酱汁带少少甜咸味,唔会过重,啱啱好衬托出鲍鱼嘅鲜味😊鲍鱼仲切开左好易夹✅李节刺身 3款油甘鱼肉质嫩滑,带有细腻嘅脂香,冇一丝腥味。切得厚薄适中,入口即化,鱼味好清甜✅金鎗鱼腩手卷吞拿鱼鱼蓉鱼肉鲜嫩,口感细滑,而且饭粒粒分明,调味带轻轻嘅酸香,完全冇抢走鱼腩嘅风头,加埋脆脆既饼底,口感丰富海鲜茶碗蒸茶碗蒸嘅滑嫩程度真系一绝,啲蛋滑到好似豆腐花咁,食落有海鲜甜味,蛋香同海鲜味互相衬托,成个感觉好暖胃✅季节吸物 (大蚬清汤)呢碗汤清澈见底,但味道好浓郁,完全系大蚬嘅精华!饮落去有一阵好自然嘅鲜甜味,冇一丝油腻,好清爽。大蚬肉质爽口,咬落去仲有啲微微嘅海水咸香✅野生生猛龙虾龙虾真系好鲜甜,肉质结实弹牙,完全唔会干柴!出面香煎封住左龙虾既味道,真系好惹味!✅香煎鹅肝伴自家制酱汁鹅肝煎得外脆内软,油香味浓郁,但唔会太腻。自家制酱汁带微微嘅果香甜味,完美中和咗鹅肝嘅浓重口感,食完完全唔觉得腻,甚至有啲意犹未尽🥹✅日本宫崎和牛主角登场!宫崎和牛煎到啱啱熟,表面
✅自家制酱汁煮南非鲍鱼
✅李节刺身 3款
✅金鎗鱼腩手卷
海鲜茶碗蒸
✅季节吸物 (大蚬清汤)
✅野生生猛龙虾
✅香煎鹅肝伴自家制酱汁
✅日本宫崎和牛
主角登场!宫崎和牛煎到啱啱熟,表面微微焦香,内里仲保持住嫩粉红色。入口即化,牛脂嘅甘香喺口腔爆开,肉味浓郁得嚟又唔会过滞。简单嘅调味已经突显到和牛嘅高质,绝对系成餐嘢嘅亮点😍
✅烟肉香蒜炒饭
炒饭粒粒分明,烟肉嘅咸香同蒜香完美混合,每啖都有层次感。唔会太油腻,但味道好浓郁,简单又好食
炒什菜
炒菜嘅火候掌握得啱啱好,保持住爽脆嘅口感。用嘅系季节时菜,味道自然鲜甜,简单炒香,清新又健康,食落去好舒服。
蒟蒻啫喱甜品
最后嘅甜品系蒟蒻啫喱,口感滑溜又有弹性,带清清淡淡嘅果香,唔会过甜,食完成餐嘢啱啱好有个完美嘅句号,清新又解腻
用料超高质,每样嘢都食得出师傅嘅功夫同心机,味道非常平衡又层次分明。如果想试下高质又有用心嘅和牛套餐,呢度真系首选!