餐厅: 健康齋廚
资讯:

2022-12-19 480 浏览
第一次黎黄大仙揾食,系黄大仙庙问人介绍斋舖,于是就黎左呢到,呢条街比较静,但估唔到有惊喜天气冻就好想食热辣辣嘅野,见到有煲仔就二话不说叫番个!岀哂烟一上枱有少少打边炉feel~成个煲好足料,除咗金菇同素牛之外,仲有入晒沙嗲味嘅粉丝,个汁同𩠌用嚟送饭真系好正!沙嗲金菇素牛煲 $70雪菜素肉丝汤米就见得多,素鸭丝汤米都就第一次见到~鸭丝本身已经入味,浸埋入汤仲好味,加埋咸香雪菜都几惹味雪菜鸭丝汤米 $50/碗听老板娘讲系最近新岀既,于是就决定试一试!入口有啖啖南瓜蓉,不会太咸又不油,配埋素翅味道清淡得宜~南瓜素翅 $40/碗腐皮包著素肉炸左,再用酸甜汁煮,有种外脆内软感觉~本身以为放耐左会淋左无咁好食,点知食到最后都仲有少少脆,索咗啲汁仲好入口~金沙卷 $70虽然要行条斜路仔上黎,不过野食好味同抵食就抵番哂

沙嗲金菇素牛煲 $70
沙嗲金菇素牛肉煲

雪菜鸭丝汤米 $50/碗
雪菜鸭丝汤米

南瓜素翅 $40/碗
南瓜素翅

金沙卷 $70
金沙卷

虽然要行条斜路仔上黎,不过野食好味同抵食就抵番哂

2022-12-14
沙嗲金菇素牛肉煲