餐厅: 武藏山
资讯:

2022-05-05 240 浏览
最近晚市重开 第一次试呢间日式居酒屋 估唔到都几有惊喜🏮刺身非常生鲜 摆盘都好吸引👍🏻(本来唔太好鱼生都试左几块 真心好鲜甜有惊喜)米酒好香好醇 饮落唔会觉得涩口~ 铺头入面可以选择嘅酒类都好多 如果唔知要简边款嘅话 店员都会耐心介绍~差唔多每枱都会落单呢个鳗鱼饭 同平日食开嘅有啲唔同 偏向脆身唔淋 亦都唔会好多好甜嘅鳗鱼汁淋上面店员细心介绍有4种食法 有加wasabi 葱粒同紫菜/拌温泉蛋/加汤做茶渍饭 个人最欣赏茶渍饭👍🏻串烧有8种 有纳豆/明太子/烧汁 etc 食落口感好有趣 上枱系岩岩做起 所以热辣辣 可以拌温泉蛋汁食最后仲有试左鱼汤同乌冬(不过唔记得咗影相)鱼汤几鲜甜 乌冬正常发挥👍🏻题外话:老板好似系半个日本人 会讲半咸半淡嘅广东话 店员同老板都好热情招待 感觉系一间都好有日本当地风情嘅居酒屋 值得一试🏮
最近晚市重开 第一次试呢间日式居酒屋 估唔到都几有惊喜🏮

刺身非常生鲜 摆盘都好吸引👍🏻
(本来唔太好鱼生都试左几块 真心好鲜甜有惊喜)

2022-05-03