2024-08-14 666 浏览
- 长沙湾|极之拉面 -▪️终极之广岛牡蛎浓汤拉面🦪🍜 汤底用咗大量蚝去煮,好浓稠,而且蚝味非常突出。配料都好丰富,有三粒日本广岛蚝,好肥美,鲜味十足,汤入面仲有好多酱渍牡蛎。叉烧肥瘦适中,以慢煮方式烹调,口感更加软嫩,而溏心蛋亦都够晒流心。另外仲加咗迷你鱿鱼须🦑,细细件,几特别▪️极之真鲷白汤拉面🐟🍜 呢个汤底就用咗大量鲷鱼去熬煮,奶白色,好creamy细腻嘅感觉,而味道相对牡蛎浓汤就比较清香。炸鱼皮炸得干身松脆,吸啲汤再食,又唔同口感。鲷鱼片大大片,好滑溜,重点系冇骨,大大啖食都唔惊。另外加咗迷你甜紫薯🍠,香甜可口▪️手羽明太子鸡翼🐔鸡翼外皮香脆,入面包住满满嘅明太子,食落辣辣哋,好惹味▪️北海道芝士年糕🧀炸得啱啱好,年糕软糯,而入面嘅芝士半溶状态,味道香浓,带有少少咸香极之拉面📍长沙湾元州街399号喜漾地下2号舖
- 长沙湾|极之拉面 -

▪️终极之广岛牡蛎浓汤拉面🦪🍜

▪️极之真鲷白汤拉面🐟🍜
极之真鲷白汤拉面
极之真鲷白汤拉面
迷你甜紫薯

▪️手羽明太子鸡翼🐔
鸡翼外皮香脆,入面包住满满嘅明太子,食落辣辣哋,好惹味
手羽明太子鸡翼
手羽明太子鸡翼