2021-08-12 1401 浏览
琴晚同几个朋友去尝试一间新开西班牙餐厅,平时我都中意同朋友饮杯酒,食下tapas,倾下计,所以我平时都有去开唔同既西班牙餐厅,但今次真系第一次我要主动开post讲下依间餐厅,因为真系令我有喜出望外既感觉!!!餐厅虽然地方唔系好大,但环境装潢都令人觉得好靓好舒服,好适合三五知己倾计食饭当我同朋友一见到餐牌有鹅肝,真系咩都唔谂,秒速就order,因为我另一个朋友唔食,原本就想order 2件,我同另一位朋友一人一件,但老板同我地讲块鹅肝真系好厚架,你地share一件食啦,本身我都唔知,但当我见到块鹅肝个阵...我真系呆左...真系好厚,如果爱食鹅肝既朋友,依个系必点!!!!!真系有一节手指咁厚!!平时我出去食鹅肝,多数都系配苹果或梨居多,但今次依间餐厅用左无花果,出奇地清新&夹跟住我地已经急不及待叫其他野食,第二要赞就真系依个鸡翼,真系好juice,平时食鸡翼最怕佢又干又咸,但依个鸡翼每一啖都有juice既感觉,真系好想偷师知道点整跟住我地有再试个meat ball, 老板同我地讲依个meat ball 真系用佢地人手整出来,唔系平时用机整或者出面买返来,Meatball入面仲有啖啖茴香味

Foie Gras Toast with Caramelized Figs

Crispy Paprika Chicken Wings

跟住我地有再试个meat ball, 老板同我地讲依个meat ball 真系用佢地人手整出来,唔系平时用机整或者出面买返来,Meatball入面仲有啖啖茴香味道

Iberico meatball with fennel tomoto sauce

跟住老板再推介我地食一道tapas,但我唔记得左叫咩名,系用红椒酿入一D食材,再配炸左既鱿鱼须,上碟既时候我差点以为自己食紧Fine Dining haha,依个菜式真系又睇得又食得

之后我地仲叫左一碟猪鞍,上菜既时候我差D以为佢系牛扒
味道口感都不错,我地仲有Order个八爪鱼,个八爪鱼爽口弹牙
Iberico Pork Presa

最后,就叫左一个甜品,作为我地今日一个结尾,餐厅仲好好知道我朋友中意食水果特饮,仲专灯即场整左杯Special Drink俾佢,真系好sweet呀
Churros

最后,都有同老板倾左阵计,知道佢地开业无耐,但佢地每一个态度,每一碟菜式都感受到佢地好用心做依间餐厅,我相信自己下一次好快亦都会再去帮衬!!!!!
其实佢地仲有outdoor,不过因为琴日落雨,坐唔到outdoor,下次一定要试下!
2021-08-11
Crispy Paprika Chicken Wings