2020-09-11
好耐无系街食过晚餐,好彩政府开番晚市堂食,咁我地两个人谂左好耐,就黎左悦满轩。咁order完就比左一份蕃茄包我地先,一入口,好脆,完全唔系放到冻哂硬哂先比我地,入口蕃茄味都好浓,就咁个包都咁惊喜,个下我对依家餐厅有个好高嘅期望。之后黎嘅就系香煎鹅肝配鹅肝批无花果芒果莎莎。咁鹅肝佢系煎得好香,食落唔会好油,系岩岩好。个冻鹅肝批又系好正,入口前都以为会同旁边嘅煎鹅肝撞味,点知出奇地夹,完全无盖过佢!再加埋个sauce酸酸甜甜,真系好开胃好好食。个法国油封鸭配焦糖苹果又系好值得赞!个皮好脆,好够热,唔会太油,肉唔会太干,肉汁完全keep到!之后以为蕉糖苹果咁甜,会同个鸭唔夹,点知个甜味完全将鸭嘅味带哂出黎!而个焗阿拉斯加深海比目鱼配昆布汤绝对唔hea,见到佢个配料都好多,有虾有蚬,我仲以为得个比目鱼,所以一见到就好surprise!之后食入口,好入味,个鱼好滑,仲要无骨!热辣辣,仲要分量唔少,真系好正!最后就系自家制甜薯条,好彩个分量岩岩好,唔系太多,唔系嘅话会太饱。咁又系岩岩炸起,好热好脆,仲要系好甜!佢够幼身,所以入口唔会成口都系,反而会令你想不停食,食多几条!整体黎讲我叫嘅野都真系好好
整体黎讲我叫嘅野都真系好好食,所有摆盘都好靓,一啲都无hea我,完全符合我嘅期望!